Mobila teststationer för vårdpersonal öppnar hos Lidl

PUBLICERAD: 28 april 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Idag öppnar den första av tre mobila teststationer, där vårdpersonal kan testas för Covid-19 utanför utvalda Lidl-butiker i Stockholm. Projektet är ett samarbete mellan Lidl, Samtrans och Infosolutions och drivs i samverkan med Folkhälsomyndigheten.

Provtagningsstationerna kommer att placeras utanför Lidls butiker i Upplands Väsby, Kungsängen och Fruängen, som ligger lättillgängligt nära större vägar.

”I den svåra situation vi befinner oss i, är det helt självklart för oss att stötta på de sätt vi kan. Oavsett om det handlar om att hjälpa äldre att få hem mat, stötta mindre livsmedelsproducenter eller som i det här fallet, möjliggöra för fler provtagningar. När vi fick frågan om att upplåta plats på våra parkeringar för provtagning och förstod att vi kunde göra det utan att på något sätt riskera våra kunders hälsa svarade vi ja utan att tveka. Den här situationen är någonting var och en har skyldighet att hjälpa till att lösa”, säger Johan Augustsson, Sverigechef på Lidl Sverige.

Utanför varje butik kommer en testbil stå parkerad. Testerna, som bokas i förväg, kommer att utföras vardagar 08.30-18.00 med start tisdagen den 28 april och pågå fram till sommaren. Det är enbart vårdpersonal som kommer att testas vid stationerna. Sammanlagt kommer de tre nya teststationerna ha kapacitet att testa runt 600 personer per dag.

”Det är uppdraget, som syftar till att markant öka möjligheterna till att genomföra provtagning av vård- och omsorgspersonal och få tillbaka så många som möjligt till sjukvården, är enormt viktigt och att bli uppbackad av Lidl betyder oerhört mycket. Det ger oss möjligheten att skala upp verksamheten på flera orter och troligen även för att senare kunna öka tester till personal inom samhällsviktiga funktioner utöver sjukvården”, säger Alex Stendahl, VD Infosolutions.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Änglamarks pastaförpackningar byter från plast till papper

Coop ska spara 300 ton plast om året genom att byta ut plasten i Änglamarks pastaförpackningar till papper.
coop

Svenska proteingrödor i Anammas nya baljväxtfärs

Orklas varumärke Anamma lanserar en ny baljväxtfärs med öländska och skånska gråärtor, åkerbönor och linser
Anamma_baljvaxtfars_liggande_uncropped_RGB_LZW

Saveggys växtbaserade barriär ska ersätta plast på gurkor

Saveggy har ingått ett partnerskap med odlarna.se inför lanseringen av sin ätbara, växtbaserade skyddsbarriär på gurkor.
abcaeec2-9b15-4924-8b2d-88cc77c7b482(1)

Nespresso lanserar kaffet N°20 efter 20 års utveckling

Under 20 år har Nespresso arbetat med att ta fram kaffet N°20, genom att kombinera två Arabicaplantor.
P_4454_NESPRESSO_N20_SINGLE_GLASS_BOX_CAPSUAL_KV2_v2