Veg of Lund utökar sin distribution i England

PUBLICERAD: 17 mars 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Svenska Veg of Lund har tecknat ett avtal med en väletablerad livsmedelsgrossist i England. Bolagen kommer att samarbeta för att öka antalet försäljningsställen som kan erbjuda Veg of Lunds växtbaserade smoothies, som marknadsförs under namnet My Foodie.

”Vi ser fram emot att inleda samarbetet med en väletablerad marknadsaktör med en stor kundbas bestående av både livsmedelsbutiker, kaféer och andra säljställen i Midlands-området i centrala England, med stora städer som Birmingham och Coventry”, säger Thomas Olander, VD för Veg of Lund.

”Tillsammans med grossisten kommer vi att genomföra en rad marknadsaktiviteter, som inkluderar utplacering av omkring 100 specialgjorda kylenheter för att exponera vår smoothie i kombination med grossistens utvalda sortiment. Detta är ett kostnadseffektivt sätt för båda parter att nå hundratusentals konsumenter i ett område med över 10 miljoner invånare.

Veg of Lund kommer även att öka aktivitetsnivån i sina sociala medier och skräddarsy budskap till dem som befinner sig i närheten av kylenheterna.

”Vi når många av våra återkommande konsumenter via olika online-kanaler och nu kommer Veg of Lund att bli mer aktiva i att bygga relationer med dessa, parallellt med att vi når bredare grupper som alltmer efterfrågar växtbaserade livsmedel. De senaste månaderna har Veg of Lund blivit en mer känd producent i England och med börsnoteringen i början av februari har vi fått ökade möjligheter att presentera bolaget och våra produkter. Vi har en ambitiös affärsplan som inkluderar såväl marknadsexpansion för My Foodie, som utveckling av vår unika ”potatismjölk” med planerad lansering under andra halvåret 2020”, säger Thomas Olander.

Veg of Lund säljer sedan 2018 sina produkter i svenska dagligvarubutiker och på storhushållsmarknaden. My Foodie finns i smakerna hallon, blåbär och havtorn.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Kale Foods lanserar Juicy Marbles i Sverige

Kale Foods är distributör för Juicy Marbles växtbaserade produkteri Sverige.
IMG-4737

Axfoundation vinner Livsmedelspriset 2023

Livsmedelspriset 2023 går till Axfoundation som arbetar för ett mer hållbart samhälle.
Axfoundation_Livsmedelspriset_LivsmedelIFokus1024x768

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1