Norrmejerier ska producera Fontanas svenska grillost

PUBLICERAD: 28 februari 2020
UPPDATERAD: 21 februari

Loizos Papadopoulos, Frixos Papadopoulos och Anders Fredriksson.

Familjeföretaget Fontana Food, med rötter i Cypern, och Norrmejerier satsar på ett samarbete kring Fontanas grillost Grilloumi. Mjölkråvaran ska levereras av norrländska bönder.

”Vi ser verkligen fram emot detta samarbete, som vi tycker förenar det bästa av två världar inom både matkultur och mathantverk. Norrmejerier med sitt gedigna kunnande om osttillverkning, och Fontanas unika erfarenhet kring Halloumi och grillost”, säger Loizos Papadopoulos, VD på Fontana Food.

Samarbetet med Norrmejerier innebär samtidigt att Fontana från och med hösten 2020 kommer att satsa stort på sitt eget varumärke Grilloumi, som nu utökas med en helsvensk grillost baserad på norrländsk mjölkråvara.

För Norrmejerier innebär samarbetet med Fontana Food en utökad satsning på en produkt som ger god avsättning för den norrländska mjölkråvaran och stärkt betalningsförmåga till de norrländska mjölkbönderna.

”Vi ser stora möjligheter i att kunna tillgodose konsumenternas önskan om en helsvensk matlagningsost samtidigt som vi också stärker den norrländska mjölkproduktionen. Vi är verkligen glada över detta samarbete med Fontana Food, ett gediget familjeföretag som delar våra värderingar om att göra goda produkter med hög kvalitet”, säger Anders Fredriksson, VD i Norrmejerier.

Familjeföretaget Fontana Food grundades 1978 av Frixos och Maro Papadopoulos, som kom till Sverige från Cypern vid mitten av 70-talet. Företaget introducerade cypriotisk Halloumi i Sverige på 80-talet och utvecklade Grilloumi 2010.

Loizos Papadopoulos säger att Fontana alltid kommer att vara stolt över sina cypriotiska rötter och nationalosten Halloumi, men att man nu väljer att komplettera sitt sortiment av matlagningsost med en svensktillverkad variant.

”Vi möter den ökade efterfrågan på både grillost och svenskproducerat och välkomnar därför med glädje detta helsvenska alternativ till Fontana-familjen.”

Senaste nytt

Hon blir Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Hanna Bellner blir ny chef för jordbruks- och medlemsfrågor för Arla i Sverige. Hon har arbetat på Arla i mer än 15 år, senast som chef för säljkåren mot dagligvaruhandeln.
6b3ca06b-790a-4660-a3dc-9e245880730a-w_960
Hon blir Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Kryddig julsenap från Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtats julsenap får i år smak av den nordafrikanska kryddblandningen Ras el hanout.
RAO1069682_01
Kryddig julsenap från Apotek Hjärtat

Julöl 2025: Hantverk, hållbarhet och nya smaker

Inför julen 2025 ser Sveriges Bryggerier en tydlig trend mot hantverk, hållbarhet och smakinnovationer.
Festive beer on a Christmas table.
Julöl 2025: Hantverk, hållbarhet och nya smaker

Nytt och klassiskt julgodis från Fazer

Fazers julsortiment är en blandning av klassiker och nyheter – från krispiga praliner till kex med pepparkakssmak.
fazer (kopia)
Nytt och klassiskt julgodis från Fazer

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0
Ridderheims byter design på hela sortimentet

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx
Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan
Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx
Plastpåseskatten försvinner vid nyår