Fyra dagar fyllda av bakverk, desserter och praliner

PUBLICERAD: 10 oktober 2019
UPPDATERAD: 21 februari

Bak- & Chokladfestivalen pågår 10-13 oktober på Stockholmsmässan.

Här är några av höjdpunkterna på Bak- & Chokladfestivalen, som pågår den 10-13 oktober på Stockholmsmässan:

Årets Konditor
Årets tema är ”De Fyra Elementen”, som är indelat i tre delmoment: En tårta, en tallriksdessert samt ett ”Mignardise-fat” med två olika petit fourer och två olika praliner. Fem finalister tävlar inför publik och jury.

Roy Fares Thropy
Tio bakintresserade ungdomar mellan 10-15 år tävlar om att skapa den godaste, roligaste och mest kreativa cupcaken. Fyra går vidare till finalen den 12 oktober.

Årets festivalpralin
Årets stora nyhet Årets festivalpralin är skapad av Gustaf Mabrouk, som nyligen fick utmärkelsen ”Årets världskonditor 2019”.

Baklabbet
I Baklabbet har mässbesökare möjlighet att baka tillsammans med några av Sveriges mest namnkunniga bagare, bland andra Gustaf Mabrouk och Jan Hedh.

Sweet Sunday
13 oktober blir det en dessertuppvisning med bland andra Leila Lindholm, Magnus Johansson och Tony Olsson, där juryn består av frivilliga ur publiken. I år läggs extra fokus på säsongsbaserade råvaror.

www.chokladfestivalen.se

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx