Här är några av höjdpunkterna på Bak- & Chokladfestivalen, som pågår den 10-13 oktober på Stockholmsmässan:
Årets Konditor
Årets tema är ”De Fyra Elementen”, som är indelat i tre delmoment: En tårta, en tallriksdessert samt ett ”Mignardise-fat” med två olika petit fourer och två olika praliner. Fem finalister tävlar inför publik och jury.
Roy Fares Thropy
Tio bakintresserade ungdomar mellan 10-15 år tävlar om att skapa den godaste, roligaste och mest kreativa cupcaken. Fyra går vidare till finalen den 12 oktober.
Årets festivalpralin
Årets stora nyhet Årets festivalpralin är skapad av Gustaf Mabrouk, som nyligen fick utmärkelsen ”Årets världskonditor 2019”.
Baklabbet
I Baklabbet har mässbesökare möjlighet att baka tillsammans med några av Sveriges mest namnkunniga bagare, bland andra Gustaf Mabrouk och Jan Hedh.
Sweet Sunday
13 oktober blir det en dessertuppvisning med bland andra Leila Lindholm, Magnus Johansson och Tony Olsson, där juryn består av frivilliga ur publiken. I år läggs extra fokus på säsongsbaserade råvaror.