Den svenska livsmedelssektorn behöver hitta lösningar på ett antal viktiga framtidsfrågor, bland annat hur den kommer att påverkas av klimatförändringarna. SLU har därför inrättat ett sektorsråd, som ska stärka livsmedelsproduktionen.
SLU:s rektor Maria Knutson Wedel har inrättat ett sektorsråd, där ett antal viktiga aktörer kan föra en långsiktig gemensam dialog. Fokus ska ligga på rådgivning för att stärka svensk livsmedelsproduktion, en åtgärd som ligger i linje med livsmedelsstrategin.
De externa ledamöterna i sektorsrådet ska representera Hushållningssällskapet, Växa Sverige, Branschråd för Lantbrukets Rådgivningsföretag, LRF, Lantmännen, Jordbruksverket, Axfood och Handelsbanken.
”Vi som samarbetar kring livsmedelsfrågor vet hur viktiga de är, och det är glädjande att intresset för dem ökar. Hur betydelsefulla de är framgår inte minst i IPCC:s senaste rapport. Vi är mycket glada att vi tillsammans med andra delar av sektorn nu inrättar ett råd för framtida kunskaps- och kompetensförsörjning”, säger Erik Fahlbeck, vicerektor vid SLU.