Danish Crown lanserar ett nytt koncept med ”hybridprodukter”, som omfattar två nya färsprodukter med hälften fläsk- eller nötkött och hälften grönsaker. Färserna börjar säljas på Rema 1000 och Meny i Danmark nästa vecka.
De nya hybridfärserna riktar sig till familjer som vill skära ner på sin köttförbrukning utan att helt göra avkall på kött.
”Konceptet heder 50/50 och lanseras i både en nöt- och en fläskfärsvariant. 50 procent av innehållet är kött av samma höga kvalitet som danskarna känner från Danish Crowns produkter, men de resterande 50 procenten är grönsaker som naturligtvis också är av hög kvalitet”, säger Finn Klostermann, VD i Danish Crown Beef, i ett pressmeddelande.
De två färsvarianterna innehåller dock olika grönsaker.
”Det är en smakskillnad mellan nöt- och griskött och därför ska grönsakerna komplettera de olika smaknyanserna. I Grønt & Gris har vi tillsatt morötter, paprika och kikärter, medan vi har bytt ut morötterna till kidneyböner i Grønt & Okse. Båda varianterna är för övrigt också nyckelhålsmärkta med enbart sex procent fett, så de matchar konsumenternas efterfrågan på magra och saltfattiga produkter, säger Kamilla Wetke, senior brand manager hos Danish Crown, som har medverkat vid utvecklingen av produkterna.
Finn Klosterman poängterar att Danish Crowns kärnprodukt är kött, men att företaget måste förhålla sig till konsumenternas ökande efterfrågan på alternativ till kött:
”De ska vi självfallet kunna erbjuda dem.”