Växtbaserade Beyond Burger kommer till Coops butiker

PUBLICERAD: 22 maj 2019
UPPDATERAD: 21 februari


Coop blir den första rikstäckande matkedjan som erbjuder The Beyond Burger i Sverige. Den växtbaserade amerikanska burgaren har fått stor uppmärksamhet, eftersom den ser ut som, tillagas och uppges smaka som en burgare av kött. Den är dessutom fri från både soja och gluten.

”Intresset för växtbaserad mat ökar kraftigt i våra butiker och vi är väldigt glada för att få introducera The Beyond Burger för Coops medlemmar och kunder. Det är en burgare som sätter en ny standard för hur växtbaserad mat smakar”, säger Linn Karlsson, ansvarig inköpare för vegetariska proteiner på Coop.

Proteinet i The Beyond Burger kommer från ärtor och den röda färgen från rödbetor, medan kokosolja och potatisstärkelse skapar saftighet och tuggmotstånd. The Beyond Burger innehåller mer protein än en burgare av kött, samtidigt som den har lägre innehåll av både mättat och totalt fett. Den är också fri från soja och gluten.

Bakom The Beyond Burger står det amerikanska företaget Beyond Meat, som grundades 2009 i Los Angeles. Den växtbaserade burgaren har gjort stor succé i hemlandet och i södra Kalifornien har den försäljningsmässigt gått om köttburgare i en av de större matkedjorna.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Shoan Etemadi blir ny vd för Hemköpskedjan

Hemköpskedjans nuvarande vice vd och försäljningschef Shoan Etemadi har rekryterats som vd för Hemköpskedjan.
axfood

Låg kunskap om spillvärme i livsmedelsindustrin

Det finns ett stort kunskapsglapp om energieffektivisering hos hållbarhetschefer inom livsmedelsindustrin, enligt en ny rapport.
Jesper_Wiren01

Oddlygood lanserar iskaffe i två smaker

Havredrycken Oddlygood Ice Ice Coffee kommer i smakerna Original och Caramel.
IceIce

Marabous nya produktionslinje invigd

Cirka 200 miljoner kronor har investerats i den nya produktionslinjen i Upplands Väsby, som är en av de största för chokladkakor i världen.
2(1)