Det här är framtiden för industriell automatisering

PUBLICERAD: 26 april 2019
UPPDATERAD: 21 februari

Digitaliseringen av produktionen skapar helt nya möjligheter.|Dennis van Beers säger att maskinbeställarna behöver guidning in i den nya tekniken.

Industri 4.0 ger maskin- och systembyggare nya möjligheter. Det konstaterades bland annat när Festo arrangerade sin sjuttonde internationella presskonferens i Holland. För att det ska fungera måste både maskin- och utrustningsleverantörer och beställare tänka i nya banor.

”Steget in i den digitaliserade världen har fått oss att förstå hur de digitala erfarenheterna hos kunderna utvecklas och hur vi ska svara på det. Digitalisering leder till helt nya krav på verkliga och virtuella kontakter och för att kunna vara i framkant i dag måste det handla om en blandning av digital kundupplevelse och mänsklig professionalism. Och dessutom måste alla arbeten gå snabbt, hastighet har blivit något av den nya valutan idag”, konstaterade Dennis van Beers, chef för Festo Benelux.

”Kunderna vet redan mycket när de kontaktar oss, tack vare de digitala möjligheterna men de behöver hjälp, och då är vi en väg att gå. Vi måste guida dem in i det nya”, sa han och pekade på vad det finns för trender som påverkar maskinbyggarnas verksamhet i dag. Bland annat handlar det om att underhållet av maskiner går från att vara förebyggande till att bli förutsägbar. Samtidigt skapar man en livstidsrelation till slutanvändaren av maskinen och kan bygga nya intäkter på after sale, något som branschen dock är dålig på ännu så länge.

”Annat som präglar branschen nu är att vi måste jobba med öppna standarder, exklusiva mjukvaror blir inte accepterade, vi måste vara inställda på öppen innovation med öppna standarder. Flexibilitet är ett annat nyckelord liksom modulär design”.

Du läser en längre artikel kostnadsfritt om detta samt kan ta del av filmade inslag i årets första utgåva av Svenska Livsmedel.

http://www.svenskalivsmedel.se

Dennis van Beers säger att maskinbeställarna behöver guidning in i den nya tekniken.

Senaste nytt

Kravs effektrapport: 40 år som gett eko i Sverige

Krav firar 40 år med en effektrapport: Ekologisk potatis har sparat 30 miljoner liter bekämpningsmedel och 30 000 ton koldioxid.
Effektrapport omslag prm_1000px

Uppdaterade kostråd: Mer grönt och mindre kött

Livsmedelsverket uppdaterar kostråden: Mer grönt och fullkorn, mindre av läsk, godis och snacks och högst 350 gram kött och chark i veckan.
rött kött

Atria Sverige stärker sitt hållbarhetsfokus

Atria har rekryterat Nelida Karlsson till en nyinrättad tjänst som hållbarhetschef för Atria Sverige.
Nelida_Karlsson

Alkoholfritt vin i PET-flaska till picknicken

Lagom till picknicksäsongen släpper Spring Village två nya alkoholfria viner i en praktisk PET-flaska, som är lätt att ta med på picknicken.
spring-villag-alkoholfrinyhet

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx