Den smarta olivoljeflaskan talar om när den behöver fyllas på

PUBLICERAD: 16 april 2019
UPPDATERAD: 21 februari

Olivoljeflaskan Olivery är tillverkad i svart glas som endast släpper igenom violett och infrarött ljus, vilket ger olja extra lång livslängd, även om flaskan förvaras i dagsljus.|I botten på flaskan finns en LED-ljusförsedd sensor, som lyser rött när oljan börjar ta slut och som via Bluetooth är kopplad till en app i konsumentens smarta telefon.
|Refillpåsar med olivolja levereras i plastpåsar i platta paket, som går in genom brevlådan.|Refillpåsarna innehåller en halv liter olivolja, som enkelt kan fyllas på den tomma Olivery-flaskan.

Det israeliska innovationsföretaget Olivery har utvecklat en smart påfyllningsflaska för olivolja, som ger oljan extra lång hållbarhet och som talar om när den behöver fyllas på!

Olivery-flaskan är tillverkad i glas och har utvecklats i samarbete med ingenjörsbyrån Miron, belägen i Schweiz. Mirons experter hjälpte Olivery att hitta en speciell typ av mörkt glas, som stänger ute ljus i de flesta färger. Det svarta glaset i flaskan släpper endast igenom violett och infrarött ljus, vilka saktar ner olivoljans naturliga nedbrytningsprocess. Oljeflaskan kan stå framme i dagsljus och enligt Olivery har olivoljan en livslängd på upp till sex månader, innan den smakmässigt påverkas.

En svart flaska gör det förstås svårt att se innehållet – och därför har man försett Olivery-flaskan med en smart sensor i flaskans botten. Sensorn känner av när oljan håller på att ta slut. När 80 procent av oljan i flaskan är förbrukad, lyser en LED-lampa med rött ljus och talar om att det är dags för påfyllning. I sensorn finns också ett chip med Bluetooth, som är kopplat till en app i handhavarens smarta mobil, vilket gör att konsumenten direkt kan beställa en omgång ny olivolja från Olivery…

Även när det gäller refill-processen har Olivery tänkt till en extra gång. I stället för att leverera den nya olivoljan i en flaska, fyller man refilloljan i en specialutvecklad plastpåse, som ligger platt i en liten kartonglåda. Refilloljan skickas med vanlig post och lådan är inte är större än att den kan levereras direkt i konsumentens brevlåda.

Olivoljan i Olivery-konceptet är enligt företaget av hög kvalitet.
”Vår extra jungfruliga olja är gjord av kallpressade oliver från Puglia i södra Italien, där de skördas i det vackra naturreservatet Gargano National Park”, säger Olivery.

Olivery-konceptet är än så länge i sin linda och företaget försöker via gräsrotsplattformen Kickstarter få ihop ekonomiska medel så man kan producera sina första tusen flaskor. Enligt Olivery kan bidragsgivare via Kickstarter få ett ”start-kit” för ett reducerat pris som tack och i dagsläget säger Olivery att man kan leverera flaskor och refillpåsar till konsumenter i Europa, USA och Kanada.

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Änglamarks pastaförpackningar byter från plast till papper

Coop ska spara 300 ton plast om året genom att byta ut plasten i Änglamarks pastaförpackningar till papper.
coop

Svenska proteingrödor i Anammas nya baljväxtfärs

Orklas varumärke Anamma lanserar en ny baljväxtfärs med öländska och skånska gråärtor, åkerbönor och linser
Anamma_baljvaxtfars_liggande_uncropped_RGB_LZW

Saveggys växtbaserade barriär ska ersätta plast på gurkor

Saveggy har ingått ett partnerskap med odlarna.se inför lanseringen av sin ätbara, växtbaserade skyddsbarriär på gurkor.
abcaeec2-9b15-4924-8b2d-88cc77c7b482(1)

Nespresso lanserar kaffet N°20 efter 20 års utveckling

Under 20 år har Nespresso arbetat med att ta fram kaffet N°20, genom att kombinera två Arabicaplantor.
P_4454_NESPRESSO_N20_SINGLE_GLASS_BOX_CAPSUAL_KV2_v2