Norrmejerier vill slå ett slag för mjölken som måltidsdryck. Nu ska kocken Linnéa Liljedahl ta fram en gourmetmeny med utgångspunkt från norrländsk mjölk – i stället för maten.
Konsumtionen av mjölk som måltidsdryck har gått ned de senaste åren. Nu vill Norrmejerier ta tillfället i akt och visa vilka smakmöjligheter som finns när man låter mjölken stå i centrum av matupplevelsen.
”Med Linnéas hjälp vill vi visa på vilken fantastisk måltidsdryck mjölken verkligen är och göra en djupdykning i vilka moderna smakkombinationer som passar allra bäst. Med Linnéa i spetsen ser vi att vi tillsammans har en spännande och rolig möjlighet att göra gott för hela Norrland, genom att sätta den lokalproducerade mjölken i ett lite oväntat sammanhang”, säger Kristina Stiernspetz, kommunikationschef, Norrmejerier.
Projektet startar 1 april och en fullständig gourmetmeny signerad Linnéa Liljedahl kommer att presenteras framåt sommaren.
”Norrland och lokalproducerad mjölk har en särskild plats i mitt hjärta och på våra restauranger. Det är en väldigt intressant och oväntad utmaning att ta mjölk som dryck kombinerat med gourmetmat till sin absoluta spets, och det ska bli väldigt spännande att se vad detta resulterar i”, säger Linnéa Liljedahl.