2018 ökade invägningen av ekologisk mjölk med 51 000 ton eller 12 procent, vilket motsvarar 17 procent av den totala mjölkinvägningen. Invägningen av ekologiska ägg var oförändrad mot året innan.
Produktionen av ekologisk mjölk fortsätter att öka, enligt Jordbruksverkets statistik. Under 2018 låg invägningen på 465 000 ton, vilket är en ökning med 12 procent mot året innan. Andelen invägd ekologisk mjölk ökade stadigt fram till och med 2012, men stagnerade 2013-2015, för att återigen öka från 2016. Nästan all mjölk som produceras säljs till mejerierna.
20 500 ekologiska ägg såldes till partihandeln 2018, vilket motsvarar 17 procent av den totala mängden invägda ägg. Det är ungefär samma nivå som 2017, men sedan 2010 har invägningen av ekologiska ägg ökat med 90 procent. Runt 86 procent av alla ägg som produceras säljs till partihandeln.