ProTest håller koll på försegling och peel

PUBLICERAD: 5 mars 2019
UPPDATERAD: 21 februari

Hur kraftiga nypor behövs för att öppna förpackningen?|Resultaten visas på en 12 tums HD och touch skärm.

Det brittiska företaget Proseal har lanserat ett nytt testsystem för koll på förseglingen av tråg. Med tekniken kan man hitta exakt rätt styrka för försegling och peel.

Man kallar det för ProTest och säger att det möjliggöra för användaren att skapa exakt rätt försegling av trågen varje gång. Man får också rätt peel-styrka vilket underlättar för konsumenten. Utrustningen är mycket kompakt och lättanvänd och mäter helt enkelt det motstånd som uppstår när filmen separeras från tråget. Det gör det möjligt att kombinera detta motstånd och samtidigt ge livsmedlet maximalt skydd.

Den data som testutrustningen samlar in sparas och kan ses på en skärm eller exporteras till en databas. Upp till fem testresultat kan jämföras samtidigt. I princip kan alla tråg med diametrar mellan tjugofem och trehundraåttio millimeter testas, oberoende av form.

För att användaren enkels ska kunna dra nytta av resultaten har Proseal skapat ett antal ”Peelability Metrics” som förklarar de fyra olika steg som ingår när man avlägsnar en film från ett tråg, det vill säga den initiala separeringen, när filmen dras över de raka kanterna, över hörnen och slutligen när den avlägsnas helt från tråget.

Ytan som krävs är 1200 x 400 mm och drivningen sker med 230V. Enligt Proseal är det här den första utrustning som finns på marknaden som kan mäta hur enkel filmen är att avlägsna. Man pekar också på att det är viktigt att förstå peelstyrkan både före och under produktionsprocessen och att ge konsumenten den rätta känslan vid öppnandet.

 

Resultaten visas på en 12 tums HD och touch skärm.

 

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Svenskarna nyfikna på odlat kött

Över hälften av svenskarna är öppna för att prova odlat kött, enligt en ny rapport.
CC-BY New Age Meats

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Ljusare läge för svensk livsmedelsproduktion

Under årets första kvartal bröt svensk livsmedelsindustri en 18 månader lång period av minskande försäljning och lönsamhet.
carl_eckerdal_1_web

Missvisande rapportering om glasspriser

Flera medier rapporterar om ökade glasspriser, men priset på glass har inte ökat mer än vad den genomsnittliga livsmedelskassen har gjort.
10754 Ice Dream SaltKaramell