Svenska Kocklandslaget tog hem segern i Culinary Wold Cup, som avgjordes i Luxemburg. VM-guld gick även till Fazer Culinary Team, som tävlade i storköksklassen.
Svenska Kocklandslaget tävlade i två moment – Kalla Bordet den 24 november och Varmköket den 26 november. Under Kalla Bordet bedömde domarna de 26 rätterna enbart efter utseende och teknik, så kallad visuell smak. Alla rätter presenterades kalla och täcktes med ett tunt lager gelé för att se perfekta ut under flera timmars domarbedömning. I år var det sista gången som Sverige ställde ut det Kalla Bordet, eftersom momentet kommer att tas bort till OS 2020 på grund av den enorma mängden svinn. Beslutet har tagits av tävlingsledningen efter stora påtryckningar av bland annat Sverige.
Under momentet Varmköket fanns domarna hela tiden på plats i tävlingsköken och plockade slumpvis ut fem tallrikar av varje rätt för bedömning. Allt från ekonomi och hantverksskicklighet till organisation, teamwork i köket och hur servicen flyter bedöms, men smak och presentation värderas allra högs.
På andra plats kom Singapore och på tredje Norge.
Även Fazer Culinary Team tog hem VM-guld till Sverige i Culinary world Cups storköksklass. Laget består av kockar och matinspiratörer som till vardags jobbar i lunchrestauranger. Tävlingen hade temat ”Against food waste” och uppgiften var att laga och servera en trerättersmeny till 150 personer på fem timmar för fem euro per person. Den löste laget genom att använda hela råvaran, till exempel att ta vara på skal till buljongkok eller fritera dem till frasiga chips och lägga in urpressade citroner till marockanska citroner.