Från och med den 1 december serveras en kall och två varma grötar på frukostbuffén på samtliga Scandic-hotell i Sverige. Smaksättningarna kommer att variera mellan hotellen och kommer att styras av lokala råvaror och vad som finns i hotellens skafferier.
Några exempel på Scandics nya grötar är Havregrynsgröt med espresso och banan och en Steel Cut Oats med stekt äpple, kanel och lönnsirap som serveras varma samt en Overnight oats med chia och lime, som serveras kall.
”Frukost är inte bara en av dagens viktigaste måltider från ett näringsperspektiv utan även en viktig del av hela hotellvistelsen och gästens upplevelse. Vi vill lyfta gröten på vår frukostbuffé till en helt ny nivå. Den ska kännas inspirerande och modern, lockande och exklusiv. Och den ska göra gott”, säger Thomas Fankl, Food & Beverage Manager på Scandic i Sverige.
Grötmenyn på Scandic beskrivs även som en miljösatsning, eftersom havre belastar miljön mindre än till exempel bacon. Ett långsiktigt mål för Scandic är att putta bak baconet för att göra plats för mer hållbara och hälsosamma alternativ, som till exempel gröt.
”Det är tydligt att vi behöver ta ansvar för vår framtid. Med tanke på den relativt stora verksamheten vi driver i Sverige kan vi också göra stor skillnad. Vi arbetar med smarta strategier som nudging till exempel, så det första gästen ser när de kommer in på frukosten är gröten och inte baconet. Det har en inverkan på våra gästers val och vanor”, säger Thomas Fankl.
Lantmännen står som leverantörer till allt havre på Scandic och fungerar även som rådgivare kring havre och möjligheter kring råvaran.