KRAV går in som samarbetspartner i Hållbara Restauranger för att vara med och driva utvecklingen av hållbara och ekologiska livsmedel inom restaurangbranschen.
”Vi vill få fler restauranger att efterfråga och använda mer ekologiska och KRAV-märkta råvaror och därmed göra det lätt för restaurangbesökare att välja hållbara alternativ. Det känns jätteroligt att vi är med i nätverket igen”, säger Cecilia Lenbäck, Affärsområdeschef Livsmedel på KRAV.
KRAV var med och startade nätverket Hållbara Restauranger 2013 men har gjort ett uppehåll de senaste åren. Hållbara Restaurangers vision är att stärka restaurangernas hållbarhetsarbete och göra miljö- och sociala faktorer till ett viktigt konkurrensmedel inom restaurangnäringen.
Nätverket består idag av drygt 50 restauranger i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Som medlem får man stöd i sitt hållbarhetsarbete genom exempelvis utbildningar, coachning och erfarenhetsutbyte. Andra samarbetspartners är U&We, Vista, WWF, Kafferosteriet Löfbergs, Saltå Kvarn, Mässrestauranger, Umeå kommun och Diskteknik.
Hållbara Restauranger är nominerade till Änglamarkspriset 2018.
Mer om Hållbara Restauranger HÄR
Carina Malm