Spritsiga smakupplevelser från Salakis

PUBLICERAD: 24 september 2025
UPPDATERAD: 24 september
Salakis utökar utbudet av kefir-produkter med Salakis Kefir Aprikos Citron, Salakis Kefir Hallon Granatäpple och Salakis Laktosfri Kefir Naturell. Foto: Pressbild

Skånemejerier lanserar tre nya laktosfria kefir-produkter med sex aktiva bakteriekulturer under varumärket Salakis. De kommer i smakerna Aprikos Citron, Hallon Grantäpple samt Naturell.

Kefir är en fermenterad mejeriprodukt med aktiva bakteriekulturer som ger en spritsig smakupplevelse. Salakis nya kefir-produkter är laktosfria och kommer i smakerna naturell, aprikos och citron, samt hallon och granatäpple.

– Vi vill vi utöka utbudet av hälsosamma valmöjligheter i mejeridisken, oavsett om man är ute efter en lyxigare frukostskål eller ett mellanmål på språng, då våra kefir-produkter dessutom är drickbara, säger Christina Welander, Brand Manager för Skånemejerier.

– Vi har landat i två medelhavsinspirerade smakkombinationer som båda har varit väldigt uppskattade under provsmakningarna, och som vi verkligen tror kommer bli omtyckta av våra konsumenter. Vår kefir är dessutom gjord på svensk mjölk vilket vi vet att många konsumenter värdesätter då det medför flera mervärden som en världsledande djuromsorg, ett stort hänsynstagande till miljön och en stärkt svensk livsmedelsförsörjning.

Senaste nytt

Go Organic Award 2025: Chark, bulgur och krossade tomater

Protos, Good Grains och Kung Markatta är finalister till Kravs utmärkelse Go Organic Award 2025.
Go Organic Award Web_2025_Krav.se
Go Organic Award 2025: Chark, bulgur och krossade tomater

Wasa lanserar proteinberikat knäckebröd

Wasas senaste knäckebrödstillskott Protein+ innehåller 20 gram växtbaserat protein per 100 gram.
DX-Wasa_Protein-Plus_200g_NC_3030062537
Wasa lanserar proteinberikat knäckebröd

CHARM-fabrikens foodlab invigt

På CHARM-fabrikens foodlab i Älvsbyn får livsmedelsföretag i Norrbotten möjlighet att utveckla framtidens hållbara mat.
Guilherme Chavez, Sara Thulin, Pia Karlsson, Ylva Björngap
CHARM-fabrikens foodlab invigt

Var tredje kommun saknar beredskapsplan för offentlig mat

Fler kommuner än tidigare har en plan för att upprätthålla offentliga måltider vid kriser – men var tredje kommun saknar fortfarande en beredskapsplan.
elever_buffe_fotoMATtanken
Var tredje kommun saknar beredskapsplan för offentlig mat

Läs vidare

Wasa lanserar proteinberikat knäckebröd

Wasas senaste knäckebrödstillskott Protein+ innehåller 20 gram växtbaserat protein per 100 gram.
DX-Wasa_Protein-Plus_200g_NC_3030062537
Wasa lanserar proteinberikat knäckebröd

Garant lanserar färskkorv inom Nöt & Grönt-sortimentet

Garant lanserar hybridkorven Nöt & Grönt Färskkorv Kabanoss med hälften nötkött och hälften grönsaker.
hybridkorv
Garant lanserar färskkorv inom Nöt & Grönt-sortimentet

Fler proteinrika produkter från Lindahls

Lindahls utökar sitt sortiment av proteinprodukter med två nya laktosfria kvargprodukter med både vassle- och kaseinprotein.
Lindahls-ProteinPlus_bild
Fler proteinrika produkter från Lindahls

Oddlygood lanserar gurtar med mindre socker

Oddlygood nya gurtar innehåll mindre socker, mer frukt och utan artificiella sötningsmedel.
OG_Blueberry&Banana_Mango&Peach_Lowres[8]
Oddlygood lanserar gurtar med mindre socker