
Skånemejerier lanserar tre nya laktosfria kefir-produkter med sex aktiva bakteriekulturer under varumärket Salakis. De kommer i smakerna Aprikos Citron, Hallon Grantäpple samt Naturell.
Kefir är en fermenterad mejeriprodukt med aktiva bakteriekulturer som ger en spritsig smakupplevelse. Salakis nya kefir-produkter är laktosfria och kommer i smakerna naturell, aprikos och citron, samt hallon och granatäpple.
– Vi vill vi utöka utbudet av hälsosamma valmöjligheter i mejeridisken, oavsett om man är ute efter en lyxigare frukostskål eller ett mellanmål på språng, då våra kefir-produkter dessutom är drickbara, säger Christina Welander, Brand Manager för Skånemejerier.
– Vi har landat i två medelhavsinspirerade smakkombinationer som båda har varit väldigt uppskattade under provsmakningarna, och som vi verkligen tror kommer bli omtyckta av våra konsumenter. Vår kefir är dessutom gjord på svensk mjölk vilket vi vet att många konsumenter värdesätter då det medför flera mervärden som en världsledande djuromsorg, ett stort hänsynstagande till miljön och en stärkt svensk livsmedelsförsörjning.