
Brievarumärket Président tar steget in i blåmögelostsegmentet med Le Blue Gourmet. Le Palet de Chèvre erbjuder ett helt nytt sätt att njuta av getost och det lyxiga smöret Sea Salt Butter med synliga saltkristaller tar en liten bit av Frankrike till svenska hem.
Sociala medier flödar just nu av kreativa ostserveringar – ofta med en klassisk, rund brie som bas. Med nyheten Le Palet de Chèvre, en traditionell chèvreost till smaken men i ett nytt format, hoppas Président kunna ta trenden till nya nivåer.
– Getost är redan en favorit på många svenska ostbrickor, men i det här nya formatet öppnar vi upp för ännu fler sätt att njuta av den. Den nya formen gör den perfekt att baka i ugn, vispa till en fluffig röra eller servera som en elegant centerpiece. Det är en produkt som förenar fransk osttradition med svensk nyfikenhet och matglädje, säger Tanja Wirholm, Brand Manager för Président i Sverige.
Breddar sortimentet
Président breddar även sitt sortiment med blåmögelosten Le Blue Gourmet.
– Le Blue Gourmet är vår enda blåmögelost på den svenska marknaden, och med sin kraftiga smak och mjuka konsistens är den lika självklar på ostbrickan som smulad över en krämig pasta, tipsar Tanja Wirholm.
Den tredje nyheten är Président Sea Salt Butter med synliga saltkristaller – ett smör som är vanligt i franska hem.
– Vårt Sea Salt Butter är inspirerat av det franska bordssmöret – med synliga saltkristaller och en rund, fyllig smak. Det är en enkel men lyxig detalj som förhöjer allt från nybakat bröd till skaldjur. En liten bit av Frankrike, mitt i vardagen, säger Tanja Wirholm.