Vardagslyx från Président i tre nya former

PUBLICERAD: 6 oktober 2025
UPPDATERAD: 6 oktober
Président lanserar tre nyheter: Blåmögelosten Le Blue Gourmet, Le Palet de Chèvre, getost i en innovativ form, samt Sea Salt Butter. Foto: Pressbild

Brievarumärket Président tar steget in i blåmögelostsegmentet med Le Blue Gourmet. Le Palet de Chèvre erbjuder ett helt nytt sätt att njuta av getost och det lyxiga smöret Sea Salt Butter med synliga saltkristaller tar en liten bit av Frankrike till svenska hem.

Sociala medier flödar just nu av kreativa ostserveringar – ofta med en klassisk, rund brie som bas. Med nyheten Le Palet de Chèvre, en traditionell chèvreost till smaken men i ett nytt format, hoppas Président kunna ta trenden till nya nivåer.

– Getost är redan en favorit på många svenska ostbrickor, men i det här nya formatet öppnar vi upp för ännu fler sätt att njuta av den. Den nya formen gör den perfekt att baka i ugn, vispa till en fluffig röra eller servera som en elegant centerpiece. Det är en produkt som förenar fransk osttradition med svensk nyfikenhet och matglädje, säger Tanja Wirholm, Brand Manager för Président i Sverige.

Breddar sortimentet
Président breddar även sitt sortiment med blåmögelosten Le Blue Gourmet.

– Le Blue Gourmet är vår enda blåmögelost på den svenska marknaden, och med sin kraftiga smak och mjuka konsistens är den lika självklar på ostbrickan som smulad över en krämig pasta, tipsar Tanja Wirholm.

Den tredje nyheten är Président Sea Salt Butter med synliga saltkristaller – ett smör som är vanligt i franska hem.

– Vårt Sea Salt Butter är inspirerat av det franska bordssmöret – med synliga saltkristaller och en rund, fyllig smak. Det är en enkel men lyxig detalj som förhöjer allt från nybakat bröd till skaldjur. En liten bit av Frankrike, mitt i vardagen, säger Tanja Wirholm.

Senaste nytt

DUG vill ta plats i skolköken

DUG Foodtech gör en strategisk satsning på den offentliga sektorn och foodservice.
dug
DUG vill ta plats i skolköken

Hon är Coop Sverigs nya hållbarhets- och kvalitetsdirektör

Karin Brinck, Coop Sveriges nya hållbarhets- och kvalitetsdirektör, kommer närmast från H&M-koncernen.
b52ab1816856f0f6_org
Hon är Coop Sverigs nya hållbarhets- och kvalitetsdirektör

Lakrids By Bülow lanserar årets vinterkollektion

Lakrids By Bülows vinterkollektion kommer i år i en ny design med flera återvändande smaker i limiterad upplaga.
2025_WINTER_POS_POSTER_GIFT_1x1
Lakrids By Bülow lanserar årets vinterkollektion

Nytt varumärke för mer hållbart griskött

Scan och Coop lanserar klimatcertifierat griskött under det nya varumärket Vår Utvalda.
coop fläsk
Nytt varumärke för mer hållbart griskött

Läs vidare

Lakrids By Bülow lanserar årets vinterkollektion

Lakrids By Bülows vinterkollektion kommer i år i en ny design med flera återvändande smaker i limiterad upplaga.
2025_WINTER_POS_POSTER_GIFT_1x1
Lakrids By Bülow lanserar årets vinterkollektion

Nytt varumärke för mer hållbart griskött

Scan och Coop lanserar klimatcertifierat griskött under det nya varumärket Vår Utvalda.
coop fläsk
Nytt varumärke för mer hållbart griskött

Garant ersätter torsk med stillahavskummel

För att minska trycket på hårt belastade arter byter Garant ut torsken i "Sprödbakad Firre" mot MSC-certifierad stillahavskummel.
kummel
Garant ersätter torsk med stillahavskummel

MAX lanserar Impossible Foods växtbaserade kött

Impossible Foods växtbaserade kött får europeisk premiär på utvalda MAX-restauranger i Sverige.
MAX Unicorn Burger
MAX lanserar Impossible Foods växtbaserade kött