MAX lanserar Impossible Foods växtbaserade kött

PUBLICERAD: 3 oktober 2025
UPPDATERAD: 3 oktober
Unicorn Burger toppas med het gochujangmajonnäs, cheddarsmältost, picklad rödlök, gul lök, isbergssallad samt saltgurka och serveras i ett mjukt Friscobröd. Foto: Pressbild

Impossible Foods växtbaserade kött får europeisk premiär på utvalda MAX-restauranger i Sverige, som lanserar Unicorn Burger.

Samarbetet med Impossible Foods är en del av MAX Burgers bredare ambition att leda utvecklingen mot mer hållbara matval.

– Vi har länge sökt efter fler växtbaserade alternativ som inte kompromissar med smak, upplevelse eller kvalitet. Växtbaserat kött från Impossible Foods är det mest övertygande på länge och jag är stolt över att MAX är först ut med den här produkten, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers.

Lanseras på 31 restauranger
Unicorn Burger lanseras på 31 MAX-restauranger i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. På samtliga av dessa restauranger kommer även nuvarande plant beef att bytas ut mot Impossible’s växtbaserade kött.

Det har skett ett trendbrott i branschen, där många dragit ner på vegetariska alternativ. Vi ser det däremot som vår uppgift att fortsätta vara ledande och visa att det går att kombinera hållbarhet, innovation och smak. Unicorn Burger är ett tydligt exempel på det, säger Jonas Mårtensson.

Unicorn Burger toppas med het gochujangmajonnäs, cheddarsmältost, picklad rödlök, gul lök, isbergssallad samt saltgurka och serveras i ett mjukt Friscobröd.

Senaste nytt

DUG vill ta plats i skolköken

DUG Foodtech gör en strategisk satsning på den offentliga sektorn och foodservice.
dug
DUG vill ta plats i skolköken

Hon är Coop Sverigs nya hållbarhets- och kvalitetsdirektör

Karin Brinck, Coop Sveriges nya hållbarhets- och kvalitetsdirektör, kommer närmast från H&M-koncernen.
b52ab1816856f0f6_org
Hon är Coop Sverigs nya hållbarhets- och kvalitetsdirektör

Lakrids By Bülow lanserar årets vinterkollektion

Lakrids By Bülows vinterkollektion kommer i år i en ny design med flera återvändande smaker i limiterad upplaga.
2025_WINTER_POS_POSTER_GIFT_1x1
Lakrids By Bülow lanserar årets vinterkollektion

Nytt varumärke för mer hållbart griskött

Scan och Coop lanserar klimatcertifierat griskött under det nya varumärket Vår Utvalda.
coop fläsk
Nytt varumärke för mer hållbart griskött

Läs vidare

Lakrids By Bülow lanserar årets vinterkollektion

Lakrids By Bülows vinterkollektion kommer i år i en ny design med flera återvändande smaker i limiterad upplaga.
2025_WINTER_POS_POSTER_GIFT_1x1
Lakrids By Bülow lanserar årets vinterkollektion

Nytt varumärke för mer hållbart griskött

Scan och Coop lanserar klimatcertifierat griskött under det nya varumärket Vår Utvalda.
coop fläsk
Nytt varumärke för mer hållbart griskött

Vardagslyx från Président i tre nya former

Président breddar sortimentet med blåmögelost, getost i en ny innovativ form samt smör med synliga saltkristaller.
président_ostar
Vardagslyx från Président i tre nya former

Garant ersätter torsk med stillahavskummel

För att minska trycket på hårt belastade arter byter Garant ut torsken i "Sprödbakad Firre" mot MSC-certifierad stillahavskummel.
kummel
Garant ersätter torsk med stillahavskummel