
Barillas serie av premiumpasta, Al Bronzo, kommer i en ny, större förpackning med en lätt texturerad yta. Pasta-serien produceras med en traditionell bronsvalsningsmetod som ger ett extra såsgrepp.
Al Bronzo produceras med metoden Lavorazione Grezza. Det betyder att pastan valsas med bronsplattor med små spår som gör ytan full av mikrospår, vilket innebär att pastan binder såsen i rätten. Pastans form, tjocklek och storlek är också avgörande för hur väl den gifter sig med olika typer av såser.
Inom serien Al Bronzo finns sorterna Mezze Rigatoni, Tortiglioni, Fusillioni, Spaghetti och Linguine.
Ny större förpackning med texturerad yta
För att efterlikna de små mikrospåren i pastan har den nya Al Bronzo-förpackningen en lätt texturerad yta. Förpackningen har tagits fram för att förmedla känslan av Barillas historia och på ett subtilt och lekfullt sätt förklara skillnaden mellan en pasta som inte är bronsvalsad och Barilla Al Bronzo.
– Med den nya förpackningen vill vi inte bara visa upp det hantverk och den kvalitet som ligger bakom varje bit pasta, utan också förmedla känslan av passion och tradition. För oss handlar det om att skapa en upplevelse som känns både genuin och exklusiv – en pasta som bär med sig den starka italienska traditionen till det svenska middagsbordet, säger Moritz Tintelnot, vd på Barilla Sverige AB.
Al Bronzo-pastan görs av utvalt durumvete med ett proteininnehåll på över 14 procent, vilket ger den särskilda konsistensen och förmågan att behålla stärkelsen under tillagning