Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

PUBLICERAD: 14 maj 2025
UPPDATERAD: 14 maj
Cloettas lanserar flera nyheter inför sommarsäsongen: Läkerol Classic Hot Pepper, Tupla Banana Limited Edition och Malacos klassiker i ny tolkning. Nyheterna finns tillgängliga från och med vecka 20. Foto: Pressbild

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga: Läkerol Classic Hot Pepper och Tupla chokladbar med banankola och rostade nötter. Det kommer även nya tolkningar av Malacos klassiker.

Läkerols senaste nyhet Läkerol Classic Hot Pepper – beskrivs som ”en smakexplosion av chili och lakrits”. Den kommer att finnas i begränsad upplaga under sommarsäsongen.

Med Läkerol Hot Pepper är vi glada att kunna erbjuda en smak som kombinerar den populära smaken av lakrits med dynamisk smak av chilipeppar. Smakerna kompletterar varandra på ett kraftfullt sätt. Med det blir Hot Pepper, på mer än ett sätt, ett hett tillskott till vår härliga Läkerolvärld som bubblar av smak, säger Fia Rasmusson, Brand Manager på Cloetta Sverige.

Dubbelt upp
En annan nyhet i begränsad upplaga är Tupla Banana Limited Edition. Tupla betyder dubbel på finska och speglar produktens uppbyggnad med två chokladbarer i en förpackning. Tupla Banana Limited Edition består av banankola, rispuffar, rostade nötter och mjölkchoklad.

Klassiker i ny tolkning
Malacos Skumsvampar kommer i en mix av tre nya fruktiga smaker: hallon, tuttifrutti och ananas. Tidigare har produkten endast funnits i lösviktssortimentet men nu finns den även i påse i den nya tappningen.
Malaco Sticks kommer i de tre nya smakvarianterna polka och pepparmint, salmiak samt mint och jordgubb.
Malaco Lollipops finns nu åter i sortimentet, nu i form av Zoo- och PimPim-klubbor.
Polly Milkchoco lanseras i ett mindre format. De sega skumtopparna med smak av arrak och smörkola är dragerade med choklad.

Senaste nytt

Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Andelen vegetarianer, veganer och flexitarianer har minskat, inte minst bland unga, samtidigt ökar intresset för hybridprodukter.
hybrid
Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Estrella firar midsommar med snacksvisor

Estrella vill höja midsommarstämningen genom att lansera ett vishäfte med festliga snacksvisor – att sjunga till chipsskålen.
Estrella_Snacksvisor_Pressbild_1920x1080
Estrella firar midsommar med snacksvisor

Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Svenska BlueRedGold tar in 31 miljoner i en investeringsrunda för att utveckla ett skalbart inomhussystem för åretruntodling av saffran.
saffran2hoÌ_g fotograf Markus Engstrand
Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Över 35 ton jordgubbar har kontrollerats, bland annat för att säkerställa att ursprungsmärkningen stämmer och att företagen är registrerade.
gubbar
Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Läs vidare

Potatisen tar steget in i cafévärlden

DUG Foodtech lanserar världens första osötade potatisdryck för kaffe, DUG Unsweetened Barista.
DUG Collection
Potatisen tar steget in i cafévärlden

Världens första chokladfria "chokladcheesecake"

Urban Deli lanserar chokladcheesecake utan choklad, gjord på drav från ölbryggning.
Fakecake_Banner bock 1_4
Världens första chokladfria ”chokladcheesecake”

Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym

Barillas bronsvalsade premiumpasta, Al Bronzo, kommer i en ny, större förpackning med en lätt texturerad yta.
Al Bronzo Header Final.001
Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym

Willys lanserar svinnsmart grillnyhet

Willys lanserar Grill på Spill, grillbriketter gjorda av restprodukter från hasselnötsproduktion.
ac4ac925d653ca3f_org
Willys lanserar svinnsmart grillnyhet