Svenskarna lägger alltmer kyckling på grillen

PUBLICERAD: 28 mars 2025
UPPDATERAD: 31 mars
BBQ Grillbricka Filé & Steak American är en av årets grillnyheter från Kronfågel. Den blandade grillbrickan innehåller både kycklingsteak och bröstfilé med en ny smaksättning. Foto: Pressbild

Svenskarnas passion för grillning är starkare än någonsin och allt fler lägger kyckling på grillen, enligt Kronfågels Grillrapport 2025. För att möta efterfrågan på enkla, smakrika och lättgrillade produkter, lanserar Kronfågel nu ett nytt BBQ-sortiment inspirerat av årets grilltrender.

Allt fler svenskar lägger kyckling på grillen och kycklingbröstfilén är fortsatt den mest populära detaljen – men kycklinglårfilén klättrar snabbt i popularitet. Färdigmarinerat ökar starkt – särskilt med klassiska smaker som BBQ och vitlök. Smak, enkelhet och prisvärdhet är viktigast vid val av grillkyckling och kycklingburgaren är på frammarsch, framför allt varianter gjorda på filé snarare än färs. Det är några av resultaten från Kronfågels Grillrapport 2025.

Tre nya grillprodukter
För att möta årets grilltrender lanserar Kronfågel ett BBQ-sortiment med tre nya färdigmarinerade produkter:
BBQ Kycklingsteak California – urbenad kycklingklubba med smaker av lök, vitlök, paprika och chili.
BBQ Lårfilé New Orleans – lårfilé kryddad med spiskummin, timjan och en hint av farinsocker.
BBQ Grillbricka Filé & Steak American – en blandad grillbricka anpassad för sällskap, där någon vill ha en saftig kycklingsteak, medan andra föredrar klassisk bröstfilé.

Årets grillsortiment omfattar även de tidigare klassikerna BBQ Grillfilé med grillkrydda och BBQ Minutfilé med Sweet Texas BBQ-glaze.

– Svenskarna älskar att grilla kyckling, och vi vill göra det ännu enklare och godare! Våra nya produkter är framtagna för att ge en perfekt grillupplevelse – saftiga, smakrika och lättlagade. Oavsett om du är en erfaren grillmästare eller precis har börjat utforska grillens möjligheter, ska du kunna känna dig trygg och inspirerad vid grillen, säger Ida Kleinau Nilsson, Product Manager på Kronfågel.

Senaste nytt

Årets Livsmedelsexportör 2025: ”Vinnarskalle”

Godistillverkaren BUBS belönades med priset Årets Livsmedelsexportör 2025, som delades ut på Livsmedelsföretagens branschträff Matdagen.
_DSC8251-2

Självplock är hetare än någonsin

Självplock och hyperpersonifiering är några av de starkaste mattrenderna just nu, enligt rapporten Greenfood Insights #4.
Skärmavbild 2025-04-23 kl. 09.22.11

DelMat AB har en ny ägare

Färdigmatsföretaget DelMat AB i Hällefors har förvärvats av Sid Roject AB, som ägs av Peter Johansson.
Peter_Johansson_V2A2059

Ny ordförande för Kooperativa Förbundet

Kerstin Wallentin valdes till ny ordförande för KF vid årsstämman 23 april. Hon efterträder Lars Ericsson.
coop (kopia)

Läs vidare

Årets sommarglassbåt: En svalkande sommarbris

SIA Glass lanserar Årets Sommarglassbåt och en helt ny Glassbåtskollektion för en dag på stranden.
Pressmeddelande.sommarkampanj

Arvid Nordquist hyllar biologisk mångfald

Arvid Nordquists Sommarkaffe 2025 är en hyllning till Rainforest Alliances arbete för hållbar odling och biologisk mångfald.
ARVI_005_Sommarkaffe_700x350px

Pippis klippta spaghetti från Kungsörnen

I samband med Pippi Långstrumps 80-årsdag lanserar Kungsörnen Pippi Klippt spaghetti med kortare koktid.
spagetti

Carlsberg Sverige lanserar elektrisk öl

Carlsberg Sverige lyfter fram den utökade satsningen på elektrifierade transporter med lanseringen av en "elektrisk" öl.
03_PhoneCan_16x9_LinkedIn