
Spring Wine & Spirits lanserar nya produkter av överblivet vin i samarbete med Strange Estate. De första produkterna är rosévin och vit spritz på burk till restaurangkunder.
Spring Wine & Spirits inleder ett samarbete med Strange Estate, som är pionjär inom återbruk av vin. Genom att ta vara på och förädla drickbara viner, som annars skulle destrueras, skapar de nya, moderna drycker med tydligt hållbarhetsfokus.
Under våren lanseras de första produkterna i samarbetet, där restaurangkunder får möjlighet att servera återvunnet vin i ny tappning – rosévin och vit spritz på burk.
Utmanar traditionella synsätt
Bakom Strange Estate står Anders Crichton-Fock, universitetslektor och forskare inom ämnet Måltidskunskap och Värdskap vid Campus Grythyttan och Karl Andersson, en av Matsmarts grundare. Med avancerade blandningstekniker och nära samarbeten med sommelierer och kockar, utvecklar de drycker som inte bara minskar svinn, utan även skapar helt nya smakupplevelser.
– Med återbrukat vin som en del av framtidens dryckeskultur möter vi stolt både gastronomiska och miljömässiga utmaningar. Återvinning av vin utmanar ju traditionella synsätt på både bedömning och tillverkning av dryck – och skapar nya möjligheter för restauranger att erbjuda hållbara dryckesval, säger Sara Gillerlöv, vice vd och chef för produktledning vin på Spring Wine & Spirits.