
Valio lanserar en rad nya produkter inom proteinmousse, kaffedryck, kvarg, yoghurt och kefir. Nyheten Valio caffè latte är iskaffe i de två smakerna original och choklad.
Valio PROfeel proteinmousse hallon är en ny smak i Valios proteinmousse-sortiment. Moussen har inget tillsatt socker och innehåller 15 gram protein per förpackning.
Valios kvarg finns nu även i smaken apelsin och choklad. Den kan ätas som den är eller i bakverk och desserter, till exempel i en chokladmousse med apelsinsmak.
Valio caffè latte är en ny kyld kaffedryck med mjölk i smakerna original och choklad: Caffè Latte Original och Caffè Latte choco. Iskaffet finns i en praktisk återförslutningsbar 2,5 dl-förpackning som går att ta med på språng.
Valios grekiska yoghurt i bägare kommer i den nya smaken blåbär och vanilj. Den krämiga grekiska yoghurten med bär i botten finns sedan tidigare även i smakerna jordgubb samt mango.
Ökat intresse för kefir
Valio Vanilj yoghurt får en ny smak i limited edition – Hallon och rabarber – och sortimentet inom laktosfri yoghurt breddas med en fruktyoghurt med smak av svarta vinbär. Båda nyheterna innehåller bakteriekulturerna Acidophilus och Bifido.
Valios naturella kefir lanseras nu i en lättare variant med 0,4% fetthalt.
– Med trenden att äta fermenterad mat, ser man även att kefiren tar mer plats i svenskarnas matvanor. Den är lika god till frukost som mellanmål. Bara genom att dricka ett glas kefir får man i sig två miljarder unika bakterier, säger Linda Munkhammar, produktchef på Valio i Sverige.