Lekfullt och nostalgiskt – glassnyheter från SIA Glass

PUBLICERAD: 10 mars 2025
UPPDATERAD: 10 mars
SIA Glass firar Pippi Långstrumps 80-årsjubileum med Pippi Krumelurglass: En gräddglass med smak av jordgubb/hallon och päron, täckt med ett överdrag av ananas- och apelsinsmak. Foto: Pressbild

Lekfullhet, nostalgi och hantverk står i fokus när SIA Glass presenterar årets glassnyheter. Glassen är som alltid producerad i Slöinge.

Med inspiration från nostalgiska smaker och en lekfull karaktär presenterar SIA Glass fem nya glassupplevelser.

– Våra glassnyheter speglar både tradition och nytänkande. Vi har lyssnat på våra kunder och tagit fram smaker som både väcker minnen och skapar nya upplevelser. Oavsett om du är en finsmakare, nostalgiker eller Pippi-fantast, finns det något för dig i årets glasslansering, säger Dan Bengtsson, marknads- och innovationschef på SIA Glass.

Serien ”Vår Finaste” relanseras och byter namn till ”Finaste” med en helt ny design. Smakerna Pistage och Sommarbär har fått uppdaterade recept för att matcha glasspinnarna med samma namn. Övriga smaker i serien är ChokladStracciatella, Lemoncurd, SaltKaramell, Valnöt samt Vanilj.

Pippi firas med Krumelurglass
I samarbete med Astrid Lindgren Aktiebolag firar SIA Glass Pippi Långstrumps 80-årsjubileum med bland annat en färgsprakande nyhet både på glasskartan och i 6-pack. Pippi Krumelurglass är en gräddglass med smak av jordgubb/hallon och päron, täckt med ett överdrag av ananas- och apelsinsmak.

SIA Glass lanserar även en laktosfri version av den klassiska Sandwich-glassen i 6-pack.

Årets Sommarglassbåt har smak av citron och jordgubb/flädersylt. Lanseras i 6-pack.

Päronbris i 0,5-litersförpackning kombinerar smaken av vaniljgräddglass med en frisk och syrlig päronsorbet.

Senaste nytt

Fördubblade investeringar i alternativa proteiner

Under 2024 ökade investeringarna i alternativa proteiner med mer än 120 procent, enligt en ny analys från Good Food Institute Europe.
IsmaelB_GFI Europe

Klassisk ost har blivit en global succé

Keso har fått ett nytt uppsving på marknaden, drivet av sociala medier och nya konsumtionsmönster.
pexels-shkrabaanthony-4397312

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Läs vidare

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Skakad sallad nu på Pressbyrån

Picadeli introducerar tre varianter av den virala succén "shake salad", exklusivt framtagna för Pressbyrån.
3500x2300_shakesallader2