
I Sverige äts en halv miljon pizzor varje dag. Nu möter italienska Granarolo marknaden med en ny Mozzarella: Granarolo pizzamozzarella i hel bit, riven och kuber.
Granarolo utökar sitt sortiment med en pizzamozzarella i tre varianter. Pizzamozzarellan är fastare i konsistensen och ger ifrån sig minimalt med vätska vid tillagning, samtidigt som den får den önskade ”trådigheten” vid uppvärmning. Pizzamozzarellan kan även användas till lasagne, gratäng, paj, med mera.
Granarolo Mozzarella Pizza är en hel bit, att skiva, riva eller tärna.
Granarolo Mozzarella Grattugiata är riven i en praktiskt återförslutningsbar påse.
Granarolo Mozzarella Cubetti är små kuber i en återförslutningsbar påse.
– För en italienare är det otänkbart att använda någon annan ost än Mozzarella på pizzan, och helst den med mindre vätska för ett perfekt resultat. Sen är det ingen som hindrar alla ostälskare att toppa sin färdiggräddade pizza med vår vanliga krämiga Mozzarella för en extra delizioso upplevelse, säger Luca Tonin, vd på Granarolo Nordic.
Blåmögelost med tryffelsmak
Granarolo utökar även den italienska osthyllan med Granarolo Truffle Blue Cheese, en blåmögelost med smak av tryffel. Osten har en smak som påminner om Gorgonzola och är smaksatt med 100 procent italiensk sommartryffel från Norra Italien. Den passar både på ostbrickan och i matlagning.
Granarolo är den största italienska mejerigruppen och ägs av drygt 500 italienska mjölkbönder.