
Lithells Kycklingfärs med linser är en ätfärdig nyhet för foodservicemarknaden. Färsen har ett klimatvärde på 1,8 kg CO₂e/kg, medan nötfärs ligger på 28 kg CO₂e/kg.
Lithells Kycklingfärs med linser består av 50 procent kycklingfärs och 25 procent gröna linser och är smaksatt med grillad aubergine, soltorkad tomat och pumpafrö.
Färsen säljs fryst i plastkorvar och kan efter upptining formas till biffar och bollar, men den fungerar även som färs i rätter, som grytor och pastasås. Proteinhalten ligger på 15 procent och energiinnehållet på 196 kcal per 100 gram.
Lågt klimatavtryck jämfört med nötfärs
Lithells Kycklingfärs med linser har ett klimatvärde på 1,8 kg CO₂e/kg (enligt RISE:s klimatdatabas), jämfört med nötfärs som ligger på 28 kg CO₂e/kg.
− Färsen fungerar perfekt för alla typer av verksamheter och kök och är perfekt när man vill erbjuda ett alternativ med lägre klimatavtryck och högt fiberinnehåll utan att tumma på smaken, säger Ann-Sofie Malmgren, produktchef på Atrias affärsenhet Out of Home.
−Vi ser att trenden att blanda växtbaserade alternativ med köttråvara växer och är glada att vara en del av den utvecklingen. I vår kombination med kyckling blir klimatavtrycket lägre i jämförelse med traditionell färs och färsen kan ätas av många.