Polarbröd lanserar Norrlands-Leväjn med surdeg

PUBLICERAD: 13 februari 2025
UPPDATERAD: 13 februari
Norrlands-Leväjn är ett ljust, vetebaserat, osötat och mjölkfritt surdegsbröd i portionsformat utan konserveringsmedel. Foto: Pressbild

Polarbröd tar ett seriöst kliv in på surdegsmarknaden när de presenterar det första resultatet av miljoninvesteringen på surdeg: Norrlands-Leväjn.

Under 2023 investerade Polarbröd 52,3 miljoner i bageriet i Älvsbyn för att bland annat utveckla en surdegsanläggning och ny teknik för att möta framtidens behov.

– Som marknadsledare inom ljust portionsbröd tar vi ansvar för att driva kategorin framåt och utveckla framtidens bröd. Som en del i denna långsiktiga satsning har vi gjort en stor investering som nu resulterat i ett alldeles unikt surdegsbröd, säger Jenny Jeppsson, marknadschef på Polarbröd.

Kort ingrediensförteckning

Norrlands-Leväjn är ett ljust och vetebaserat surdegsbröd i portionsformat med en kort ingrediensförteckning.

– Med en helt ny bakprocess samt vår egen för- och surdeg har vi lyckats utveckla ett bröd som fått en speciell karaktär; mjukseg med mycket smak och med ett nytt utseende. Det är ett bröd som vi verkligen tror kommer att sticka ut i brödhyllan, säger Jenny Jeppsson.

Senaste nytt

Fördubblade investeringar i alternativa proteiner

Under 2024 ökade investeringarna i alternativa proteiner med mer än 120 procent, enligt en ny analys från Good Food Institute Europe.
IsmaelB_GFI Europe

Klassisk ost har blivit en global succé

Keso har fått ett nytt uppsving på marknaden, drivet av sociala medier och nya konsumtionsmönster.
pexels-shkrabaanthony-4397312

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Läs vidare

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Skakad sallad nu på Pressbyrån

Picadeli introducerar tre varianter av den virala succén "shake salad", exklusivt framtagna för Pressbyrån.
3500x2300_shakesallader2