Skogaholm lanserar Julruta med smak av pepparkaka

PUBLICERAD: 26 november 2024
UPPDATERAD: 26 november
Skogaholm Julruta kan även användas som bas för snittar, till exempel med en topping av ädelostkräm och fikon eller mascarponekräm och stekta äpplen. Foto: Pressbild

Skogaholm Julruta är ett mjukt portionsbröd smaksatt med pepparkakskryddor, som även passar som bas för juliga snittar. Brödet lanseras som en limited edition.

Skogaholm Julruta är på tillfälligt besök med en pepparkakssmak som ska ge extra mycket julkänsla. Förutom till frukost och mellanmål kan det mjuka portionsbrödet även delas i bitar och användas som bas för snittar.

För en saltare variant föreslås en topping av ädelostkräm, fikonmarmelad och färska fikon. En sötare variant är att toppa brödsnittarna med en blandning av vispad grädde, marscarpone och florsocker och dekorera med smörstekta äpplen smaksatta med kanel och vaniljpulver.

Av överblivet bröd som har blivit lite torrt är tipset att torka brödet ordentligt, mixa det och använda i maträtter, som julköttbullar.

Läs vidare

Kronfågel lanserar krispiga Chicken Nuggets Spicy

Kronfågels ätklara nyhet Chicken Nuggets Spicy kombinerar krispig tempura med smaker från chili, peppar och persilja.
kronfågel

Ökat intresse för meze – nya lanseringar från Salakis

Skånemejeriers varumärke Salakis lanserar Labneh och Ayran för att möta den ökande efterfrågan på meze.
Salakis

Skånemejeriers julklassiker är tillbaka

Skånemejerier presenterar årets julprodukter med smak av pepparkaka och kardemumma: Bravo Vinter, Pepparkaksfil och Vaniljyoghurt Pepparkaka.
Unknown

Valio Middagsmagi: Färska ostcrèmer & grytbaser

Valio släpper den nya produktserien Valio Middagsmagi med grytbaser och smaksatta ostcrèmer som ska underlätta matlagningen.
Valio_Middagsmagi_range

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström