Rekordtidig start för foodoras julmatsförsäljning

PUBLICERAD: 26 november 2024
UPPDATERAD: 26 november
Foodoras data visar att den tidiga efterfrågan på julprodukter är särskilt markant i de större städerna, men att även mindre orter visar en liknande utveckling. Foto: Pressbild

Foodora markets försäljning av julmat har startat tidigare än någonsin i år. Bland de mest populära produkterna ligger julmust och julskinka i topp.

Foodora förutsåg redan i september att försäljningen av julmat skulle ta fart tidigare i år, baserat på kundinsikter och analys av tidigare års försäljningsdata. Bolaget har därför anpassat sitt sortiment och lager för att möta efterfrågan samt förstärkt sin logistikflotta för att kunna leverera snabbt och effektivt.

– Vi ser en tydlig trend att kunderna börjar planera och handla inför julen tidigare än tidigare år. Julmust och julskinka är de storsäljare som verkligen sticker ut redan nu, men vi förväntar oss att fler klassiska julprodukter kommer att öka i efterfrågan ju närmare jul vi kommer, säger Sofia Gunnmo, Q-handelschef på foodora.

Den tidiga starten på julhandeln speglar en bredare trend, där kunderna planerar inköpen för att undvika stress och potentiella leveransutmaningar senare under säsongen. Foodoras data visar att ökningen i efterfrågan på julprodukter är särskilt markant i de större städerna, men att även mindre orter visar en liknande utveckling.

Läs vidare

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström