Peas of Heaven har utvecklat tre nya växtbaserade produkter för dagligvaruhandeln i samarbete med stjärnkocken Marcus Samuelsson.
Peas of Heaven och Marcus Samuelsson lanserar sina tre första växtbaserade matvaror: köttfri grillkorv, köttbullar och burgare. Produkterna är baserade på svenska ärter och smaksatta med umami från svamp och klassiska kryddor. Tillverkningen sker i Peas of Heavens anläggning i Härryda utanför Göteborg.
Marcus Karlsson, vd på Peas of Heaven, berättar att över 100 tester har genomförts innan man nådde den ”perfekta smakprofilen” för burgarna:
– Vårt mål är att få fler att välja växtbaserad mat, och för att göra det måste våra produkter vara ännu godare än kött. Därför är vi glada att samarbeta med Marcus, en riktig stjärnkock som delar vår passion för god och hållbar mat.
Vill vara i framkant
Samarbetet är ett steg i Marcus Samuelssons engagemang för hållbarhet och hälsosamma alternativ och han varit djupt involverad i varje steg av produktutvecklingen.
– Jag vill vara i framkant när det gäller framtidens mat. Genom detta samarbete kan vi inte bara erbjuda fantastiska smaker utan också göra det lättare för människor att välja växtbaserat. Det handlar om godare, hälsosammare alternativ för både oss och klimatet, säger Marcus Samuelsson.