Peas of Heaven krokar arm med stjärnkock

PUBLICERAD: 8 november 2024
UPPDATERAD: 14 november
Köttfria burgare är en av tre nya produkter som Peas of Heaven har utvecklat i damarbete med Marcus Samuelsson. Foto: Pressbild

Peas of Heaven har utvecklat tre nya växtbaserade produkter för dagligvaruhandeln i samarbete med stjärnkocken Marcus Samuelsson.

Peas of Heaven och Marcus Samuelsson lanserar sina tre första växtbaserade matvaror: köttfri grillkorv, köttbullar och burgare. Produkterna är baserade på svenska ärter och smaksatta med umami från svamp och klassiska kryddor. Tillverkningen sker i Peas of Heavens anläggning i Härryda utanför Göteborg.

Marcus Karlsson, vd på Peas of Heaven, berättar att över 100 tester har genomförts innan man nådde den ”perfekta smakprofilen” för burgarna:

– Vårt mål är att få fler att välja växtbaserad mat, och för att göra det måste våra produkter vara ännu godare än kött. Därför är vi glada att samarbeta med Marcus, en riktig stjärnkock som delar vår passion för god och hållbar mat.

Vill vara i framkant
Samarbetet är ett steg i Marcus Samuelssons engagemang för hållbarhet och hälsosamma alternativ och han varit djupt involverad i varje steg av produktutvecklingen.

– Jag vill vara i framkant när det gäller framtidens mat. Genom detta samarbete kan vi inte bara erbjuda fantastiska smaker utan också göra det lättare för människor att välja växtbaserat. Det handlar om godare, hälsosammare alternativ för både oss och klimatet, säger Marcus Samuelsson.

Läs vidare

Kronfågel lanserar krispiga Chicken Nuggets Spicy

Kronfågels ätklara nyhet Chicken Nuggets Spicy kombinerar krispig tempura med smaker från chili, peppar och persilja.
kronfågel

Ökat intresse för meze – nya lanseringar från Salakis

Skånemejeriers varumärke Salakis lanserar Labneh och Ayran för att möta den ökande efterfrågan på meze.
Salakis

Skånemejeriers julklassiker är tillbaka

Skånemejerier presenterar årets julprodukter med smak av pepparkaka och kardemumma: Bravo Vinter, Pepparkaksfil och Vaniljyoghurt Pepparkaka.
Unknown

Skogaholm lanserar Julruta med smak av pepparkaka

Skogaholm Julruta är ett mjukt portionsbröd på tillfälligt besök med en pepparkakssmak som ska ge extra mycket julkänsla.
julruta

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström