
Den risformade pastasorten risoni kallas även orzo och kan både användas som vanlig pasta och i en risotto. Nu tar Zeta in risoni i sitt sortiment.
Risoni är en pastasort som ser ut som små risgryn. Den har sitt ursprung i norra Italien och lär ha skapats första gången när det var brist på vanligt ris. Zeta Risoni är precis som andra pastaformer från Zeta tillverkad av ett durumvetemjöl med extra hög proteinhalt på 14 procent.
Risoni passar framför allt bra i soppor och sallader men fungerar även bra tillsammans med mer traditionella pastarätter. Den uppges även vara barnens favorit. Den risgrynsformade pastan, som i andra delar av världen är mer känd som orzo, går även att laga till en risotto.
Två grundpelare
Pasta och ris är två riktiga grundpelare i det italienska köket, menar Zetas grundare Fernando Di Luca:
– Då är det väldigt roligt att, så att säga, baka ihop de två. Jag vill att vi ska vara breda i vårt sortiment och erbjuda många olika former, både äggpasta, och som den här, bakad utan ägg. Risoni har varit en form vi har saknat.