Försäljningen av kvargprodukter har ökat stort under de senaste åren. Nu lanserar Skånemejerier en proteinberikad drickyoghurt gjord på svensk mjölk – Lindahls PRO+ – med syfte att ge maximal effekt före, under och efter träningen.
Enligt en ny Sifo-undersökning från Skånemejerier uppger var fjärde svensk som är intresserad av proteinberikade produkter att de konsumerar dessa för att bygga muskler. Siffran ökar till 41 procent om man vänder sig till dem som både har ett intresse för proteinberikade produkter och en mycket aktiv livsstil, det vill säga tränar minst 4-6 gånger i veckan. I denna målgrupp uppger även var femte person (20 procent) att förbättrade träningsresultat är en av de främsta anledningarna till att de konsumerar proteinberikade produkter.
– Vi ser en stor framtidspotential för kvargsegmentet, inte minst vad gäller att tillgodose personer med en hög träningsfrekvens i ännu större utsträckning. Efterfrågan på proteinrika alternativ har fullkomligt skjutit iväg, där Lindahls PRO+ blir ett starkt komplement till den aktiva livsstilen, säger Gabriella Stajduhar, varumärkesansvarig för Lindahls på Skånemejerier.
Högt proteininnehåll
– Med sina 26 gram protein är Lindahls PRO+ en proteinberikad drickyoghurt som snabbt tar sig in i toppskiktet sett till högsta proteinnivån på marknaden. Därtill är Lindahls PRO+ berikad med vassleprotein som innehåller de grenade aminosyrorna BCAA för att främja både muskeltillväxt och träningsprestation, säger Gabriella Stajduhar.
Lindahls PRO+ kommer i smakerna Strawberry cream och Chocolate crush. Båda har en proteinhalt på 26 procent, de innehåller inget tillsatt socker och är berikade med BCAA. Fetthalten är 0,7 procent respektive 0,3 procent. Enligt Skånemejerier är proteindryckerna ensamma på marknaden om att vara gjorda på svensk mjölk.