Skånemejerier lanserar ny proteindryck av svensk mjölk

PUBLICERAD: 26 september 2024
UPPDATERAD: 24 september
Lindahls PRO+ kommer i smakerna Strawberry cream och Chocolate crush. Foto: Pressbild

Försäljningen av kvargprodukter har ökat stort under de senaste åren. Nu lanserar Skånemejerier en proteinberikad drickyoghurt gjord på svensk mjölk – Lindahls PRO+ – med syfte att ge maximal effekt före, under och efter träningen.

Enligt en ny Sifo-undersökning från Skånemejerier uppger var fjärde svensk som är intresserad av proteinberikade produkter att de konsumerar dessa för att bygga muskler. Siffran ökar till 41 procent om man vänder sig till dem som både har ett intresse för proteinberikade produkter och en mycket aktiv livsstil, det vill säga tränar minst 4-6 gånger i veckan. I denna målgrupp uppger även var femte person (20 procent) att förbättrade träningsresultat är en av de främsta anledningarna till att de konsumerar proteinberikade produkter.

– Vi ser en stor framtidspotential för kvargsegmentet, inte minst vad gäller att tillgodose personer med en hög träningsfrekvens i ännu större utsträckning. Efterfrågan på proteinrika alternativ har fullkomligt skjutit iväg, där Lindahls PRO+ blir ett starkt komplement till den aktiva livsstilen, säger Gabriella Stajduhar, varumärkesansvarig för Lindahls på Skånemejerier.

Högt proteininnehåll
– Med sina 26 gram protein är Lindahls PRO+ en proteinberikad drickyoghurt som snabbt tar sig in i toppskiktet sett till högsta proteinnivån på marknaden. Därtill är Lindahls PRO+ berikad med vassleprotein som innehåller de grenade aminosyrorna BCAA för att främja både muskeltillväxt och träningsprestation, säger Gabriella Stajduhar.

Lindahls PRO+ kommer i smakerna Strawberry cream och Chocolate crush. Båda har en proteinhalt på 26 procent, de innehåller inget tillsatt socker och är berikade med BCAA. Fetthalten är 0,7 procent respektive 0,3 procent. Enligt Skånemejerier är proteindryckerna ensamma på marknaden om att vara gjorda på svensk mjölk.

Läs vidare

Dafgårds lanserar sin första hybridköttbulle

Dafgårds första 50/50-köttbulle – "Fridas köttbullar" – innehåller hälften grönsaker och hälften nötkött.
hälta test 2

Coop släpper växtbaserat substitut till tonfisk

Coop lanserar två växtbaserade nyheter av sojaprotein som alternativ till tonfisk.
RIKSMÖTETS ÖPPNANDE 2018

Nytt växtbaserat ostalternativ från Oddlygood

Oddlygood Cheezington Oh Protein är ett nytt växtbaserat alternativ till ost.
Pokébowl_2

Abba presenterar Årets smak 2024: Kalles Sill

I Årets smak 2024 har Abbas sill fått smaksättning av 70-årsjubilerande Kalles Kaviar.
Abba_Kallessill_Burk_Kaviar_1920x1080

Senaste nytt

Lantägg och Kung Markatta är årets Eko-septemberföretag

Kung Markatta och Lantägg har engagerat sig extra mycket under årets Eko-september. För sitt engagemang får de utmärkelsen "Årets Eko-septemberföretag".
b009b36a-2700-47b0-9a9f-91d186c057a2

Rapport: Politiska styrmedel krävs för att minska matsvinnet

Det krävs hårdare tag om Norden ska lyckas halvera matsvinnet innan 2030. Det visar en ny rapport.
Livsmedelsverket - Matsvinn brod2_nyhet

Klimatknuffen ska hjälpa Icas kunder att välja mer hållbart

Ica testar AI-tjänsten Klimatknuffen som ska tipsa e-handelskunderna om varor med lägre klimatavtryck.
sofie

EU-kampanj ska öka Irlands export av ekologiskt lammkött

Sverige är en av nyckelmarknaderna för Irlands EU-finansierade exportsatsning på ekologiskt lammkött.
On the organic sheep farm of Ross and Amy Jackson at Gurteen, Co. Tipperary.