Abba presenterar Årets smak 2024: Kalles Sill

PUBLICERAD: 24 september 2024
UPPDATERAD: 24 september
I Kalles Sill kombineras två välkända varumärken – Abba och Kalles Kaviar. Sillen finns i begränsad upplaga

Årets smak 2024 från Abba är ett möte mellan två ikoniska varumärken – Abba och Kalles Kaviar. Resultatet är en krämig sill med mild rökighet och balanserad sälta: Kalles Sill.

Att kombinera oväntade smaker har blivit ett signum för Årets smak. Sedan lanseringen 2012 har smakerna varierat från Gin & Granskott till Earl Grey och förra årets Asian Fusion. I år är det Kalles Kaviar som är grunden till en krämig sill med mild rökighet, balanserad sälta och små romkorn i såsen. Årets smak är dessutom en del av firandet av Kalles 70-årsjubileum.

– Med Årets smak vill vi både bevara och förnya de svenska silltraditionerna genom att överraska med nytänkande smakkombinationer. Vi vill utmana hur sill kan smaka och på så sätt väcka nyfikenhet hos en bredare målgrupp. Årets smak 2024 är ett samarbete mellan två älskade varumärken som båda representerar populära smaker från havet. Det bästa av två världar i en och samma sillburk, säger Susanna Karlsson, Senior Brand Manager på Orkla Foods.

Burkens design har tydlig igenkänning från båda varumärkena. Abbas sill smaksatt med Kalles Kaviar finns i begränsad upplaga.

Läs vidare

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Premium snacks lanserar varumärket Gårdsnötter

Premium Snacks Nordic utökar sitt sortiment med tre festligare nötmixar under det nya varumärket Gårdsnötter.
Group 26

Nespresso och Oatly lanserar kaffekapsel för havredryck

Kaffekapseln Oatly Barista Edition Coffee är framtagen för att matchas med Oatlys havredryck iKaffe.
P_4685_KV2_NESPRSSO_STUDIO+OATLEY_2024_V4

Korvbrödsbagarn lanserar Real burger bun

Korvbrödsbagarn möter de nya burgartrenderna med Real burger bun, ett fluffigt hamburgerbröd med extra höjd.
Burgare_pack_1

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland