
Mycorena, som har utvecklat ingrediensen Promyc av svampprotein, försattes i konkurs i juli. Nu köps konkursboet upp av det belgiska bolaget Naplasol (Natural Plant Based Solutions).
Naplasol i belgiska Bree specialiserar sig på växtbaserade proteiner och var en av ägarna till Mycorena redan innan konkursen. Det uppger tidningen Impact Loop.
Naplasol ingår i koncernen Veos Group, en global tillverkare av animaliska proteiner med produktionsanläggningar i hela världen och huvudkontor i Belgien.
Det Göteborgs-baserade foodtech-bolaget Mycorena, som startade 2017, har utvecklat en metod för att tillverka svampprotein av restprodukter från livsmedelsindustrin. Metoden baseras på en fermenteringsprocess och en svampart som växer i slutna tankar. Produkten Promyc, som lanserades 2019, kan användas som bas för en rad livsmedel inom köttalternativs-kategorin.
Företaget hade börjat bygga en produktionsanläggning i Falkenberg, som enligt planerna skulle stå färdig under nästa år, men bygget avbröts i och med konkursen.