Danish Crown Sverige lanserar 50/50 Hybridfärs

PUBLICERAD: 16 maj 2024
UPPDATERAD: 16 maj
CO2-avtrycket för Danish Crown Sveriges 50/50 Hybridfärs är 45 procent lägre än för vanlig köttfärs. Foto: Pressbild

Danish Crown Sverige ersätter hälften av nötköttet i sin hybridfärs med linser, palsternacka och morot. Därmed sänks CO2-avtrycket med 45 procent jämfört med vanlig nötfärs.

Danish Crown Sverige upptäckte ett hål i marknaden när kunderna alltmer började använda sig av 50/50-principen, genom att blanda ut köttfärsen med andra ingredienser.

Nu lanserar Danish Crown Sverige en formbar 50/50 Hybridfärs, där hälften av köttet har bytts ut mot linser, palsternacka och morot. Företaget uppger att man har lyckats sänka CO2-avtrycket på produkten från 31,44 CO2 e/kg till 17,45 e/kg, vilket är en minskning på 45 procent jämfört med vanlig kommersiell nötfärs.

Med hybridfärsen vill Danish Crown Sverige möta konsumenternas efterfrågan, såväl på prisvärda alternativ som på koldioxidreducerade livsmedelsval.

– Det känns naturligt och viktigt för oss på Danish Crown att leda vägen för minskat CO2-avtryck och köttkonsumtion. Marknaden är mer mottaglig nu än någonsin för innovation som spar tid och pengar och som bidrar till ett lägre koldioxidutsläpp, säger Jonas Västerstig, försäljningsdirektör på Danish Crown i Sverige.

Förutom satsningen på hybridprodukter har Danish Crown målet att halvera företagets växthusgasutsläpp från 2020 till 2030 och att uppnå net zero före 2050.

Läs vidare

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Premium snacks lanserar varumärket Gårdsnötter

Premium Snacks Nordic utökar sitt sortiment med tre festligare nötmixar under det nya varumärket Gårdsnötter.
Group 26

Nespresso och Oatly lanserar kaffekapsel för havredryck

Kaffekapseln Oatly Barista Edition Coffee är framtagen för att matchas med Oatlys havredryck iKaffe.
P_4685_KV2_NESPRSSO_STUDIO+OATLEY_2024_V4

Korvbrödsbagarn lanserar Real burger bun

Korvbrödsbagarn möter de nya burgartrenderna med Real burger bun, ett fluffigt hamburgerbröd med extra höjd.
Burgare_pack_1

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland