Han är chef för Fazers nya kommersiella enhet

PUBLICERAD: 10 maj 2024
UPPDATERAD: 16 maj
Tero Tynkkynen är chef för Fazer-koncernens kommersiella enhet. Foto: Pressbild

Tero Tynkkynen har utnämnts till chef för Fazer-koncernens nyinrättade kommersiella enhet och medlem i Fazers ledningsgrupp. Han har varit tillförordnad chef för den kommersiella enheten sedan den 1 mars 2024.

Tero Tynkkynen är född 1969 och kom till Fazer från Futuoffice Oy, där han arbetade som utvecklingschef. Han har även innehaft olika chefsbefattningar på Amer Sports och Procter & Gamble.

–Tero kommer att leda Fazer-koncernens nya kommersiella enhet, som är väsentlig för att främja tillväxt och ytterligare förbättra våra kundrelationer genom en gemensam och djupgående förståelse för våra kunder och konsumenter inom hela organisationen. Den kommersiella enhetens goda start är lovande, och jag ser fram emot att se den fullt ut stödja Fazers affärsverksamheter och strategiska mål, säger Fazers vd och koncernchef Christoph Vitzthum.

Senaste nytt

Kravs effektrapport: 40 år som gett eko i Sverige

Krav firar 40 år med en effektrapport: Ekologisk potatis har sparat 30 miljoner liter bekämpningsmedel och 30 000 ton koldioxid.
Effektrapport omslag prm_1000px

Uppdaterade kostråd: Mer grönt och mindre kött

Livsmedelsverket uppdaterar kostråden: Mer grönt och fullkorn, mindre av läsk, godis och snacks och högst 350 gram kött och chark i veckan.
rött kött

Atria Sverige stärker sitt hållbarhetsfokus

Atria har rekryterat Nelida Karlsson till en nyinrättad tjänst som hållbarhetschef för Atria Sverige.
Nelida_Karlsson

Alkoholfritt vin i PET-flaska till picknicken

Lagom till picknicksäsongen släpper Spring Village två nya alkoholfria viner i en praktisk PET-flaska, som är lätt att ta med på picknicken.
spring-villag-alkoholfrinyhet

Läs vidare

Kravs effektrapport: 40 år som gett eko i Sverige

Krav firar 40 år med en effektrapport: Ekologisk potatis har sparat 30 miljoner liter bekämpningsmedel och 30 000 ton koldioxid.
Effektrapport omslag prm_1000px

Uppdaterade kostråd: Mer grönt och mindre kött

Livsmedelsverket uppdaterar kostråden: Mer grönt och fullkorn, mindre av läsk, godis och snacks och högst 350 gram kött och chark i veckan.
rött kött

Atria Sverige stärker sitt hållbarhetsfokus

Atria har rekryterat Nelida Karlsson till en nyinrättad tjänst som hållbarhetschef för Atria Sverige.
Nelida_Karlsson

Årets Livsmedelsexportör 2025: ”Vinnarskalle”

Godistillverkaren BUBS belönades med priset Årets Livsmedelsexportör 2025, som delades ut på Livsmedelsföretagens branschträff Matdagen.
_DSC8251-2