
Ica lanserar årets grillnyheter av svensk kyckling, fläskytterfilé och karré med en rökighet och smak som för tankarna till den amerikanska södern. Dessutom lanserar en hushållsburgare av nötfärs och ärtfärs.
Ica presenterar fem grillnyheter till årets säsong.
– Med våra grillnyheter vill vi inspirera och underlätta för fler att grilla alla dagar i veckan. I år har vi valt att satsa på omtyckta svenska styckdetaljer med smakrika kryddblandningar som passar en pressad vardagskväll likväl som en helgdag, då man har lite mer tid framför grillen, säger Mats Heljestrand, kategorichef kött på Ica Sverige.
Nyheterna inom kycklingsortimentet är en snabbfilé (utbankad kycklingbröstfilé) samt grillspett. Samtliga är kryddade med en cajunkrydda, vanlig i södra USA, som kombinerar spiskummin, vitlöksgranulat, svartpeppar, paprika, oregano och chilipeppar.
Årets fläskytterfilé har en rökig smak med tydlig chilihetta och årets karré är även den rökig i kombination med en balanserad sötma och viss pepprighet.
Hushållsburgaren är tillverkad av nötfärs och ärtfärs precis som hushållsfärsen som lanserades under våren. Hushållsburgaren innehåller 60 procent svensk nötfärs, 30 procent ärtfärs och resterande delar vatten, lök, potatis och kryddor. Ica Hushållsfärs ger cirka 28 procent lägre klimatavtryck än traditionell nötfärs, enligt RISE klimatdatabas.
Ica presenterar även en nygammal glassfavorit från förra året som röstades fram genom en tävling, där svenska folket fick skicka in förslag på sin drömglass. Över tusen förslag på smakkombinationer skickades in och flest röster fick vaniljglass med mango- och passionsfruktsås toppad med hyvlad vit choklad.