Ridderheims i samarbete med Västerbottensost

PUBLICERAD: 12 mars 2024
UPPDATERAD: 12 mars
Foto: Pressbild

Ridderheims lanserar sina första produkter inspirerade av svensk matkultur. En ny plockbricka och en ostcreme lanseras i samarbete med Västerbottensost.

I höstas lanserade Riderhiems det nya konceptet med färdiga plockbrickor. Nu lanseras en femte plockbricka, Mingel Deluxe, som består av mild ölkorv smaksatt med Västerbottensost, ostcreme med Västerbottensost och spröda grissini.

Samtidigt lanseras en ostcreme med Västerbottensost att avnjuta som dipp, med sked eller på en pinsa, i en pasta eller gratäng.

– Samarbetet med Norrmejerier är verkligen en ”match made in cheese heaven” och jag vågar påstå att vi nästan överträffat oss själva. Vi tror och hoppas att konsumenterna kommer att uppskatta nyheterna lika mycket som vi gör. Precis som för alla våra produkter är det smaken som är i fokus och de är redo att serveras – bara att ta fram och öppna, säger Karolina Szczepanska, marketing manager på Ridderheims.

En ytterligare nyhet är Ridderheims Sweety Drops con queso, milda, söta peruanska chilifrukter med tärningar av salladsost i en ört- och vitlöksmarinad. Produkten finns sedan tidigare i Ridderheims tapasbarer med lösviktsförsäljning och kommer nu även färdigpaketerad i flera butiker

Läs vidare

Oväntade smaklanseringar från Gårdschips

Gårdschips lanserar tre nya, oväntade smakkombinationer: Gin & Tonic, Raspberry Sour samt Chili Cheese.
News-GC

Ny kärlekskollektion från Lakrids By Bülow

Det danska gourmetlakritsföretaget Lakrids By Bülow lanserar LOVE-kollektion med fyra av sina mest populära smaker.
eyJwYXRoIjoibGFrcmlkcy1ieS1idWVsb3dcL2ZpbGVcL21NVkJUZFJpZzFycjFLYVpmMlNULmpwZyJ9_lakrids-by-buelow_jONL2iErCw546WiEQssXZFoNENODYn7EO2fkPewE8Fc

Sommarkänsla året runt med Pomonader

Kiviks Musteri lanserar det nya konceptet Pomonad, en kolsyrad dryck baserad på svenska äpplen och andra svenska sommarsmaker.
Pomonader 16_9

Felix moderniserar hela kolonialhyllan

Felix lanserar nya såser och dressingar, recepten på flera befintliga produkter förbättras och hela sortimentet kommer i nya "drizzleflaskor".
Sallad_1200x750 2

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210