Lönneberga breddar påläggshyllan

PUBLICERAD: 7 mars 2024
UPPDATERAD: 7 mars
Lönneberga Smakrika skivor finns i tre smaker: Kyckling med smak av Citron & Timjan, Kyckling med smak av Örter & Tomat samt Skinka med smak av Farin & Svartpeppar. Foto: Pressbild

Lönneberga lanserar ”Smakrika skivor ”av svensk kyckling och skinka i tre smaker. Skivorna är lite tjockare för att möta konsumenternas efterfrågan på mer matiga smörgåspålägg.

De nya ”Smakrika skivorna” från Lönneberga är lite tjockare skivor av helt kycklingbröst och hel skinka som har marinerats för att få extra smak och saftighet. Både kycklingen och skinkan är svensk.

– Med våra nya Smakrika skivor vill vi inspirera och hjälpa alla mackälskare att få till riktigt goda, mättande och proteinrika mackor. Påläggsnyheten ligger också helt i linje med den mackboom som råder i Sverige och konsumenternas jakt på riktigt goda och matiga pålägg, säger Irène Degerman, Brand Manager på Lönneberga.

Enligt Brödbarometern 2022 äter fler än 50 procent av svenskarna idag mackor som en fullgod måltid minst två gånger i veckan.

Lönneberga Smakrika skivor finns i tre smaker: Kyckling med smak av Citron & Timjan, Kyckling med smak av Örter & Tomat samt Skinka med smak av Farin & Svartpeppar.

Läs vidare

Kronfågel lanserar krispiga Chicken Nuggets Spicy

Kronfågels ätklara nyhet Chicken Nuggets Spicy kombinerar krispig tempura med smaker från chili, peppar och persilja.
kronfågel

Ökat intresse för meze – nya lanseringar från Salakis

Skånemejeriers varumärke Salakis lanserar Labneh och Ayran för att möta den ökande efterfrågan på meze.
Salakis

Skånemejeriers julklassiker är tillbaka

Skånemejerier presenterar årets julprodukter med smak av pepparkaka och kardemumma: Bravo Vinter, Pepparkaksfil och Vaniljyoghurt Pepparkaka.
Unknown

Skogaholm lanserar Julruta med smak av pepparkaka

Skogaholm Julruta är ett mjukt portionsbröd på tillfälligt besök med en pepparkakssmak som ska ge extra mycket julkänsla.
julruta

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström