Start! fyller 50 år – firar med tre nya smaker

PUBLICERAD: 15 januari 2024
UPPDATERAD: 18 januari
Foto: Pressbild

Sedan 1974 har granolan Start! stått på många svenska frukostbord. Nu firas 50-årsjubileet med lanseringen av tre nya smaker: Crazelnut Crunch, Raspberrylicious Pie och Choc-Go Bananas.

De nya smakerna är utvecklade tillsammans med svenska konsumenter och tillverkas precis som originalet Start! i Järna av rostad, svenskodlad havre.

– Under utvecklingen av Starts nyheter har det varit viktigt att ta fram smaker som verkligen sticker ut och bjuder på det lilla extra. Det tycker jag att vi har lyckats riktigt bra med, alla tre varianterna är riktiga smakexplosioner, säger Emma Akterin, produktutvecklare på Lantmännen Cerealia.

Crazelnut Crunch med smak av nöt och choklad innehåller hasselnötter, kakao, små kulor av browniefudge och fluffar med smak av nougat.
Rasberrylicious Pie har smak av hallonpaj och innehåller frystorkade hallon, små bitar av hallonfudge samt vit toffeefudge.
Choc-Go Bananas har smak av choklad och banan. Den innehåller frystorkade bananbitar, små bitar av bananfudge, kakao och små kulor av browniefudge.

Granola har de senaste åren ökat i popularitet, inte enbart som frukostprodukt utan även som mellanmål och snacks.

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Potatisen tar steget in i cafévärlden

DUG Foodtech lanserar världens första osötade potatisdryck för kaffe, DUG Unsweetened Barista.
DUG Collection
Potatisen tar steget in i cafévärlden

Världens första chokladfria "chokladcheesecake"

Urban Deli lanserar chokladcheesecake utan choklad, gjord på drav från ölbryggning.
Fakecake_Banner bock 1_4
Världens första chokladfria ”chokladcheesecake”

Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym

Barillas bronsvalsade premiumpasta, Al Bronzo, kommer i en ny, större förpackning med en lätt texturerad yta.
Al Bronzo Header Final.001
Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym