
Felix lanserar ett nytt sortiment av frysta enportionsrätter i Bowls med minst 50 procent grönsaker och inspiration från hela världen.
Enligt en ny konsumentundersökning från Felix efterfrågar var fjärde svensk ett hälsosammare och mer varierat utbud i frysdisken.
– Vi har sen länge sett att det saknas någonting i frysdisken. Idag är det väldigt likriktat och utformat efter en äldre, traditionell ofta manlig målgrupp. Vi vill förnya synen på fryst färdigmat och göra så att personer som inte äter den här typen av mat idag ska få upp ögonen för kategorin. Våra Bowls är hälsosamma rätter som känns fräscha och som inte liknar någonting annat i frysdisken idag, säger Marcus Nilsson Schön, gastronomisk utvecklare på Felix.
Felix Bowls finns i de fem smakerna Spicy Korean Rice Bowl, Indian Masala Bowl, Mexican Burrito Bowl, Moroccan Grilled Cheese Bowl och Creamy Halloumi Hotpot. Rätterna innehåller minst 50 procent grönsaker och är tänkta att ätas med sked.
– Vi åkte ut i världen för att inspireras av världens alla kök. När vi kom hem försökte vi hitta ett sätt att göra vår egen, svenska tolkning. Alla rätter är lagade hos oss i skånska Eslöv på vårt sätt, säger Marcus Nilsson Schön.
Den svenska twisten märks bland annat genom att vissa av rätterna inkluderat ingredienser som svenskt havreris, svensk tofu och pannoumi samt även fruktkött från svensk juiceproduktion som annars hade blivit matsvinn. Under utvecklingen av recepten har man testat vilka grönsaker som passar bäst att frysa och tina upp i mikro.
Undersökningen genomfördes av United Minds den 22 juni till 2 juli 2023. Totalt svarade 1 006 personer mellan 18 och 80 år.