Scandi Standard stärker ready to eat-verksamheten

PUBLICERAD: 2 januari 2024
UPPDATERAD: 3 januari
Foto: Pressbild

Scandi Standard finska dotterbolag Naapurin Maalaiskana har ingått ett bindande avtal om att förvärva Landeli Group Oys ready to eat-verksamhet i Honkajoki.

De senaste åren har finländska Naapurin Maalaiskana lyckats behålla en god tillväxt, främst genom den fortsatt positiva utvecklingen av det egna varumärket Naapurin Maaiaskana. Genom förvärvet tillförs nu mer kapacitet till verksamheten.

Under 2023 förväntas Landeli Group Oys ready to eat-verksamhet i Honkajoki generera en nettoomsättning på cirka 72 MSEK från cirka 1 000 ton produktvikt, främst baserad på kycklingråvara.

– Jag är övertygad om att förvärvet kommer att ytterligare differentiera vår verksamhet i Finland och stärka varumärket Naapurin Maalaiskana. Affären är också avsedd att förbättra vår övergripande prisrealisering i Finland, då den tillåter inhemsk försäljning av kycklingdelar som annars skulle exporteras till rabatterat pris. Verksamheten i Honkajoki ger oss en bra plattform för att utveckla denna del av den finska marknaden under de kommande åren, säger Jonas Tunestål, vd för Scandi Standard.

Parterna har kommit överens om att inte avslöja villkoren för transaktionen.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland