Ny produktionsdirektör för Absolut Vodka

PUBLICERAD: 18 december 2023
UPPDATERAD: 21 december
Billy King tar över som produktionsdirektör för Absolut Vodka. Foto: Pressbild

Billy King tar över ansvaret för produktion och drift i Absolut Vodkas destilleri i Nöbbelöv och anläggningar i Åhus. Det sker i samband att den svenska organisationen inom Pernod Ricard får ett utökat ansvar.

Billy King har över 20 års erfarenhet i spritbranschen, varav de tio senaste åren inom The Absolut Group. I sin senaste roll, som Director Technical and Sustainable Performance för varumärkena Malibu och Kahlúa, har han arbetat nära ledningen och produktionsteamet på Absolut Vodka. Som produktionsdirektör kommer Billy King utgå från Absoluts lokaler i Åhus.

– Det är en stor ära att få ta över ansvaret för driften av ett av världens mest hållbara destillerier och att fortsätta Absoluts arbete med bland annat energieffektivisering, hållbart jordbruk och cirkulär produktion. Den gemenskap som finns här i Skåne kring en av världens mest älskade och ikoniska produkter har jag alltid imponerats av. Jag är mycket stolt över att få bli en del av det, säger Billy King.

I samband med att den svenska organisationen inom Pernod Ricard har fått ett utökat ansvar, har den tidigare produktionsdirektören för Absolut Vodka, Anna Schreil, utsetts till produktionsdirektör med ett övergripande ansvar för koncernens produktionsanläggningar i Sverige, Finland, Japan, Tyskland och Mexiko, samt relationer med ett antal produktionspartners. Utöver Absolut Vodka omfattar det ginvarumärken som tyska Monkey 47 och japanska Ki No Bi samt mexikanska Altos tequila.

– Jag är övertygad om att Billy har allt som krävs för att Absolut ska lyckas behålla ledartröjan som en av världens mest moderna och framåtsträvande vodkatillverkare. Han har en gedigen erfarenhet av produktion och hållbarhet inom branschen. Jag ser fram emot att få jobba ännu närmre Billy, säger Anna Schreil.

Senaste nytt

Fördubblade investeringar i alternativa proteiner

Under 2024 ökade investeringarna i alternativa proteiner med mer än 120 procent, enligt en ny analys från Good Food Institute Europe.
IsmaelB_GFI Europe

Klassisk ost har blivit en global succé

Keso har fått ett nytt uppsving på marknaden, drivet av sociala medier och nya konsumtionsmönster.
pexels-shkrabaanthony-4397312

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Läs vidare

Fördubblade investeringar i alternativa proteiner

Under 2024 ökade investeringarna i alternativa proteiner med mer än 120 procent, enligt en ny analys från Good Food Institute Europe.
IsmaelB_GFI Europe

Klassisk ost har blivit en global succé

Keso har fått ett nytt uppsving på marknaden, drivet av sociala medier och nya konsumtionsmönster.
pexels-shkrabaanthony-4397312

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Stacky's ägare köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2