Ny produktionsdirektör för Absolut Vodka

PUBLICERAD: 18 december 2023
UPPDATERAD: 21 december
Billy King tar över som produktionsdirektör för Absolut Vodka. Foto: Pressbild

Billy King tar över ansvaret för produktion och drift i Absolut Vodkas destilleri i Nöbbelöv och anläggningar i Åhus. Det sker i samband att den svenska organisationen inom Pernod Ricard får ett utökat ansvar.

Billy King har över 20 års erfarenhet i spritbranschen, varav de tio senaste åren inom The Absolut Group. I sin senaste roll, som Director Technical and Sustainable Performance för varumärkena Malibu och Kahlúa, har han arbetat nära ledningen och produktionsteamet på Absolut Vodka. Som produktionsdirektör kommer Billy King utgå från Absoluts lokaler i Åhus.

– Det är en stor ära att få ta över ansvaret för driften av ett av världens mest hållbara destillerier och att fortsätta Absoluts arbete med bland annat energieffektivisering, hållbart jordbruk och cirkulär produktion. Den gemenskap som finns här i Skåne kring en av världens mest älskade och ikoniska produkter har jag alltid imponerats av. Jag är mycket stolt över att få bli en del av det, säger Billy King.

I samband med att den svenska organisationen inom Pernod Ricard har fått ett utökat ansvar, har den tidigare produktionsdirektören för Absolut Vodka, Anna Schreil, utsetts till produktionsdirektör med ett övergripande ansvar för koncernens produktionsanläggningar i Sverige, Finland, Japan, Tyskland och Mexiko, samt relationer med ett antal produktionspartners. Utöver Absolut Vodka omfattar det ginvarumärken som tyska Monkey 47 och japanska Ki No Bi samt mexikanska Altos tequila.

– Jag är övertygad om att Billy har allt som krävs för att Absolut ska lyckas behålla ledartröjan som en av världens mest moderna och framåtsträvande vodkatillverkare. Han har en gedigen erfarenhet av produktion och hållbarhet inom branschen. Jag ser fram emot att få jobba ännu närmre Billy, säger Anna Schreil.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland