Ny produktionsdirektör för Absolut Vodka

PUBLICERAD: 18 december 2023
UPPDATERAD: 21 december
Billy King tar över som produktionsdirektör för Absolut Vodka. Foto: Pressbild

Billy King tar över ansvaret för produktion och drift i Absolut Vodkas destilleri i Nöbbelöv och anläggningar i Åhus. Det sker i samband att den svenska organisationen inom Pernod Ricard får ett utökat ansvar.

Billy King har över 20 års erfarenhet i spritbranschen, varav de tio senaste åren inom The Absolut Group. I sin senaste roll, som Director Technical and Sustainable Performance för varumärkena Malibu och Kahlúa, har han arbetat nära ledningen och produktionsteamet på Absolut Vodka. Som produktionsdirektör kommer Billy King utgå från Absoluts lokaler i Åhus.

– Det är en stor ära att få ta över ansvaret för driften av ett av världens mest hållbara destillerier och att fortsätta Absoluts arbete med bland annat energieffektivisering, hållbart jordbruk och cirkulär produktion. Den gemenskap som finns här i Skåne kring en av världens mest älskade och ikoniska produkter har jag alltid imponerats av. Jag är mycket stolt över att få bli en del av det, säger Billy King.

I samband med att den svenska organisationen inom Pernod Ricard har fått ett utökat ansvar, har den tidigare produktionsdirektören för Absolut Vodka, Anna Schreil, utsetts till produktionsdirektör med ett övergripande ansvar för koncernens produktionsanläggningar i Sverige, Finland, Japan, Tyskland och Mexiko, samt relationer med ett antal produktionspartners. Utöver Absolut Vodka omfattar det ginvarumärken som tyska Monkey 47 och japanska Ki No Bi samt mexikanska Altos tequila.

– Jag är övertygad om att Billy har allt som krävs för att Absolut ska lyckas behålla ledartröjan som en av världens mest moderna och framåtsträvande vodkatillverkare. Han har en gedigen erfarenhet av produktion och hållbarhet inom branschen. Jag ser fram emot att få jobba ännu närmre Billy, säger Anna Schreil.

Läs vidare

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado

Framtidsgården Viken ska bana väg för framtidens jordbruk

Lantmännen ska tillsammans med Arla utveckla framtidens mjölkproduktion på Framtidsgården Viken.
kor

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado