De vill skapa viner utan snobberi

PUBLICERAD: 15 november 2023
UPPDATERAD: 16 november
Riesling Returns, Cava Brut Nature by The Grape Collective och X Marks the Spot är tre nya viner från The Grape Collective. Foto: Pressbild

The Grape Collective kallar sig en grupp vinkunniga individer hos vinimportören Spring Wine & Spirits. Deras tanke är att skapa viner och berätta om dem på ett sätt som alla kan ta till sig, oavsett kunskapsnivå. Mottot är: ”Inga näsor i luften, bara i glasen.”

The Grape Collectives ambition är att ta fram viner i samarbete med vinmakare som har samma inställning till vin som de själva har. Filosofin är att vin ska vara gott, enkelt och ärligt, fritt från både floskler och snobberi. Köparen ska alltid veta vad som finns i glaset, vem som har gjort vinet och hur det har tillverkats.

Varje vin är ett unikt projekt, där innehåll och etikett speglar idéer och preferenser från gänget som har deltagit i produktutvecklingen. Vinerna kan ha vilket ursprung som helst – men de ska vara noggrant utvalda och hålla högre kvalitet än vad priset antyder.

I The Grape Collectives sortiment ingår just nu tre produkter med helt olika ursprung:
Riesling Returns, ett torrt ekologiskt rieslingvin från Rheingau i Tyskland
Cava Brut Nature by The Grape Collective, en supertorr ekologisk, vegansk cava av chardonnay-druvor
X Marks the Spot, ett pinot noir-vin i PET-flaska från Victoria-regionen i Australien

Läs vidare

Oväntade smaklanseringar från Gårdschips

Gårdschips lanserar tre nya, oväntade smakkombinationer: Gin & Tonic, Raspberry Sour samt Chili Cheese.
News-GC

Ny kärlekskollektion från Lakrids By Bülow

Det danska gourmetlakritsföretaget Lakrids By Bülow lanserar LOVE-kollektion med fyra av sina mest populära smaker.
eyJwYXRoIjoibGFrcmlkcy1ieS1idWVsb3dcL2ZpbGVcL21NVkJUZFJpZzFycjFLYVpmMlNULmpwZyJ9_lakrids-by-buelow_jONL2iErCw546WiEQssXZFoNENODYn7EO2fkPewE8Fc

Sommarkänsla året runt med Pomonader

Kiviks Musteri lanserar det nya konceptet Pomonad, en kolsyrad dryck baserad på svenska äpplen och andra svenska sommarsmaker.
Pomonader 16_9

Felix moderniserar hela kolonialhyllan

Felix lanserar nya såser och dressingar, recepten på flera befintliga produkter förbättras och hela sortimentet kommer i nya "drizzleflaskor".
Sallad_1200x750 2

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210