Nya glutenfria mixer förenklar för hemmabagare

PUBLICERAD: 6 november 2023
UPPDATERAD: 6 november
Foto: Pressbild

Kockens AB lanserar ett helt nytt sortiment av glutenfria bakmixer under varumärket Lailas. Sortimentet är utvecklat i samarbete med Svenska Celiakiförbundets panel.

Det nya sortimentet består av tre produkter som är populära att baka hemma: Söta bullar, Gyllene frallor och Sega cookies.

– Många upplever att de färdiga glutenfria produkterna har en torr och hård konsistens. Samtidigt tycker man att det är svårt att lyckas själv med det glutenfria baket, degarna blir lätt kladdiga. Våra nya bakmixer erbjuder en enklare och roligare upplevelse – hela vägen från att du köper produkten i butik, till att du bakar och sedan njuter av resultatet, berättar Josefin Sohl, produktchef för Lailas.

I utvecklingen av Lailas bakmixer har Kockens samarbetat med Svenska Celiakiförbundets panel.

– Panelen har fått tycka till om både smakvarianter och design. De har även provbakat recepten innan lanseringen. Allt för att vi ska vara säkra på att produkterna vi har tagit fram verkligen är enkla att baka, att de funkar i olika ugnar – och inte minst – har rätt smak och konsistens, säger Josefin Sohl.

I samband med att nyheterna lanseras får Lailas mjölmixer också en ny design. Det finns en blå variant som är baserad på vetestärkelse och en gul som är naturligt glutenfri och baserad på majsstärkelse. Båda används som glutenfri ersättning för vanligt mjöl.

Läs vidare

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Nespresso lanserar komposterbara kapslar

Efter tre års forskning och utveckling har Nespresso skapat en pappersbaserad, hemkomposterbar kapsel.
P_4585_COFFEE_BAGS_ESPRESSO_COFFEE_V2

Skogaholm Sommarruta på tillfälligt besök

Fazer lanserar Skogaholm Sommarruta i portionsbitar med extra kryddning av fänkål, korianderfrön och anis.
Skogaholmsommarruta

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Senaste nytt

Anamma vill knuffa köttätare i en grönare riktning

Anamma lanserar köttavdraget, som innebär att den som har köpt kött kan använda kvittot för att få ett avdrag på vegoprodukter.
Köttavdraget

Fermentering ska ge nya hållbara råvaror

Greenfood och Tekinn undersöker hur svinn och rester kan omvandlas till ätbara råvaror med hjälp av fermentering.
8ebf740ccd2aa56f_org

Axfood förvärvar hela City Gross

Bergendahlskoncernen säljer resten av City Gross till Axfood. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.
803c6e3f4e727c16_org

Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

Atria har tecknat ett donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska sitt matsvinn och samtidigt stödja Matmissionens arbete.
Matmissionen i Jakobsberg öppnar i april 2020.