Kockens AB lanserar ett helt nytt sortiment av glutenfria bakmixer under varumärket Lailas. Sortimentet är utvecklat i samarbete med Svenska Celiakiförbundets panel.
Det nya sortimentet består av tre produkter som är populära att baka hemma: Söta bullar, Gyllene frallor och Sega cookies.
– Många upplever att de färdiga glutenfria produkterna har en torr och hård konsistens. Samtidigt tycker man att det är svårt att lyckas själv med det glutenfria baket, degarna blir lätt kladdiga. Våra nya bakmixer erbjuder en enklare och roligare upplevelse – hela vägen från att du köper produkten i butik, till att du bakar och sedan njuter av resultatet, berättar Josefin Sohl, produktchef för Lailas.
I utvecklingen av Lailas bakmixer har Kockens samarbetat med Svenska Celiakiförbundets panel.
– Panelen har fått tycka till om både smakvarianter och design. De har även provbakat recepten innan lanseringen. Allt för att vi ska vara säkra på att produkterna vi har tagit fram verkligen är enkla att baka, att de funkar i olika ugnar – och inte minst – har rätt smak och konsistens, säger Josefin Sohl.
I samband med att nyheterna lanseras får Lailas mjölmixer också en ny design. Det finns en blå variant som är baserad på vetestärkelse och en gul som är naturligt glutenfri och baserad på majsstärkelse. Båda används som glutenfri ersättning för vanligt mjöl.