Nya glutenfria mixer förenklar för hemmabagare

PUBLICERAD: 6 november 2023
UPPDATERAD: 6 november
Foto: Pressbild

Kockens AB lanserar ett helt nytt sortiment av glutenfria bakmixer under varumärket Lailas. Sortimentet är utvecklat i samarbete med Svenska Celiakiförbundets panel.

Det nya sortimentet består av tre produkter som är populära att baka hemma: Söta bullar, Gyllene frallor och Sega cookies.

– Många upplever att de färdiga glutenfria produkterna har en torr och hård konsistens. Samtidigt tycker man att det är svårt att lyckas själv med det glutenfria baket, degarna blir lätt kladdiga. Våra nya bakmixer erbjuder en enklare och roligare upplevelse – hela vägen från att du köper produkten i butik, till att du bakar och sedan njuter av resultatet, berättar Josefin Sohl, produktchef för Lailas.

I utvecklingen av Lailas bakmixer har Kockens samarbetat med Svenska Celiakiförbundets panel.

– Panelen har fått tycka till om både smakvarianter och design. De har även provbakat recepten innan lanseringen. Allt för att vi ska vara säkra på att produkterna vi har tagit fram verkligen är enkla att baka, att de funkar i olika ugnar – och inte minst – har rätt smak och konsistens, säger Josefin Sohl.

I samband med att nyheterna lanseras får Lailas mjölmixer också en ny design. Det finns en blå variant som är baserad på vetestärkelse och en gul som är naturligt glutenfri och baserad på majsstärkelse. Båda används som glutenfri ersättning för vanligt mjöl.

Senaste nytt

Fördubblade investeringar i alternativa proteiner

Under 2024 ökade investeringarna i alternativa proteiner med mer än 120 procent, enligt en ny analys från Good Food Institute Europe.
IsmaelB_GFI Europe

Klassisk ost har blivit en global succé

Keso har fått ett nytt uppsving på marknaden, drivet av sociala medier och nya konsumtionsmönster.
pexels-shkrabaanthony-4397312

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Läs vidare

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Skakad sallad nu på Pressbyrån

Picadeli introducerar tre varianter av den virala succén "shake salad", exklusivt framtagna för Pressbyrån.
3500x2300_shakesallader2