Nya glutenfria mixer förenklar för hemmabagare

PUBLICERAD: 6 november 2023
UPPDATERAD: 6 november
Foto: Pressbild

Kockens AB lanserar ett helt nytt sortiment av glutenfria bakmixer under varumärket Lailas. Sortimentet är utvecklat i samarbete med Svenska Celiakiförbundets panel.

Det nya sortimentet består av tre produkter som är populära att baka hemma: Söta bullar, Gyllene frallor och Sega cookies.

– Många upplever att de färdiga glutenfria produkterna har en torr och hård konsistens. Samtidigt tycker man att det är svårt att lyckas själv med det glutenfria baket, degarna blir lätt kladdiga. Våra nya bakmixer erbjuder en enklare och roligare upplevelse – hela vägen från att du köper produkten i butik, till att du bakar och sedan njuter av resultatet, berättar Josefin Sohl, produktchef för Lailas.

I utvecklingen av Lailas bakmixer har Kockens samarbetat med Svenska Celiakiförbundets panel.

– Panelen har fått tycka till om både smakvarianter och design. De har även provbakat recepten innan lanseringen. Allt för att vi ska vara säkra på att produkterna vi har tagit fram verkligen är enkla att baka, att de funkar i olika ugnar – och inte minst – har rätt smak och konsistens, säger Josefin Sohl.

I samband med att nyheterna lanseras får Lailas mjölmixer också en ny design. Det finns en blå variant som är baserad på vetestärkelse och en gul som är naturligt glutenfri och baserad på majsstärkelse. Båda används som glutenfri ersättning för vanligt mjöl.

Läs vidare

Zetas pinsafamilj växer

Zeta lanserar Mini Pinsa för en person som en uppföljare till originalet Zeta Pinsa samt tre nya pinsasåser.
Pinsa samlingsbild liggande

Ridderheims lanserar färdigskivad chark och byter design

Ridderheims lanserar tunt skivade italienska charkprodukter i konsumentförpackning och byter även design.
Unknown-1

Blossa 2024 har smak av rökig whisky och tång

I Blossa 2024 blandas klassiska glöggkryddor med rökig whisky och en salt förnimmelse av sjö och hav.
Blossa-2024_bild-PRM

Protos lanserar Både & färs

Protos nya färs Både & görs av hälften nötkött och hälften linser från Krav-märkta svenska gårdar.
SaS Både & färs

Senaste nytt

SLU lanserar dataspel om matens miljöpåverkan

Elevers kunskaper om matens miljöpåverkan är låg. Nu har forskare vid SLU tagit fram ett dataspel som ska öka kunskaperna.
klimatspelet_logga

Zetas pinsafamilj växer

Zeta lanserar Mini Pinsa för en person som en uppföljare till originalet Zeta Pinsa samt tre nya pinsasåser.
Pinsa samlingsbild liggande

Kronfågel minskar sina klimatutsläpp

Kronfågel har sänkt sina utsläpp i den egna produktionen snabbare än förväntat
strömmen

Ridderheims lanserar färdigskivad chark och byter design

Ridderheims lanserar tunt skivade italienska charkprodukter i konsumentförpackning och byter även design.
Unknown-1