Niklas Ekstedt vill få fler att tänka ”grönsaker först”

PUBLICERAD: 9 oktober 2023
UPPDATERAD: 12 oktober
Foto: Pressbild

Stjärnkocken Niklas Ekstedt vill få svenskarna att äta mer grönsaker med konceptet ”Eat more greens, en ny serie med marinader och smaksatta mjölmixer.

Niklas Ekstedt är medgrundare till Farmers & Chefs som lanserar den nya produktserien ”Eat More Greens” med tillhörande recept. Konceptet omfattar marinader i tre olika smaker samt två smaksatta mjölmixer som ska kombineras med grönsaker.

Veggie Trays är marinader i smakerna Greek Tray, Taco Tray samt Middle East Tray. Marinaderna är tillverkade av rapsolja, tomatpuré, vinäger, vitlök samt örter och innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel. De kombineras med grönsaker som tillagas i ugnen i cirka 30 minuter.

The Wings är smaksatt mjölmix för hemmagjorda krispiga, blomkålsvingar. The Fritters är mjölmix för krispiga grönsaksplättar med smak av gröna örter. Båda mjölmixerna är glutenfria och växtbaserade, utan tillsatser och konserveringsmedel.

– Många äter grönsaker vid sidan av, men de gör sig minst lika bra som hjälten på tallriken – bra för hälsan, klimatet och plånboken. Jag vill visa hur enkelt det är att äta mer grönt. Det här konceptet öppnar upp för ett nytt sätt att tänka kring grönsaker. Det tror jag kommer att gynna hela kedjan från bonde till konsument. Vi vill såklart att de här produkterna blir en succé, men det handlar också om att gynna kategorin och driva på grönsaksförsäljningen i stort, säger Niklas Ekstedt.

Farmers & Chefs lanserade sina första produkter i februari 2022 och har idag nio artiklar i sitt sortiment. Tillsammans med medgrundaren Niklas Ekstedt vill Farmers & Chefs inspirera människor att äta mer grönt.

Läs vidare

Oväntade smaklanseringar från Gårdschips

Gårdschips lanserar tre nya, oväntade smakkombinationer: Gin & Tonic, Raspberry Sour samt Chili Cheese.
News-GC

Ny kärlekskollektion från Lakrids By Bülow

Det danska gourmetlakritsföretaget Lakrids By Bülow lanserar LOVE-kollektion med fyra av sina mest populära smaker.
eyJwYXRoIjoibGFrcmlkcy1ieS1idWVsb3dcL2ZpbGVcL21NVkJUZFJpZzFycjFLYVpmMlNULmpwZyJ9_lakrids-by-buelow_jONL2iErCw546WiEQssXZFoNENODYn7EO2fkPewE8Fc

Sommarkänsla året runt med Pomonader

Kiviks Musteri lanserar det nya konceptet Pomonad, en kolsyrad dryck baserad på svenska äpplen och andra svenska sommarsmaker.
Pomonader 16_9

Felix moderniserar hela kolonialhyllan

Felix lanserar nya såser och dressingar, recepten på flera befintliga produkter förbättras och hela sortimentet kommer i nya "drizzleflaskor".
Sallad_1200x750 2

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210