Tre varianter av italiensk Gorgonzola

PUBLICERAD: 20 juni 2023
UPPDATERAD: 20 juni
Foto: Pressbild

Italienska Granarolo lanserar Gorgonzola i tre varianter: mild Gorgonzola Dolce, smakrik Gorgonzola Piccante och krämig Gorgonzola & Mascarpone.

Gorgonzola är en klassisk italiensk blåmögelost av komjölk, som både passar på ostbrickan och i olika maträtter, som pasta, pizza och risotto. Kort lagring ger en mild och len ost, medan längre lagring ger mer pikanta aromer och en fastare konsistens.

Nu lanserar Granaloro Gorgonzola i tre varianter:
Gorgonzola Dolce – originalet, mjuk, krämig och välbalanserad, lagrad i minst 50 dagar.
Gorgonzola Piccante –smakrik och intensiv, lagrad i minst 80 dagar.
Gorgonzola & Mascarpone – en len och krämig blandning av två italienska ostklassiker.

All Gorgonzola från Granarolo tillverkas i Italien av italiensk mjölk enligt landets osttradition. Granarolo är den största italienska mejerigruppen, som ägs av 700 italienska mjölkbönder.

Läs vidare

Kronfågel lanserar krispiga Chicken Nuggets Spicy

Kronfågels ätklara nyhet Chicken Nuggets Spicy kombinerar krispig tempura med smaker från chili, peppar och persilja.
kronfågel

Ökat intresse för meze – nya lanseringar från Salakis

Skånemejeriers varumärke Salakis lanserar Labneh och Ayran för att möta den ökande efterfrågan på meze.
Salakis

Skånemejeriers julklassiker är tillbaka

Skånemejerier presenterar årets julprodukter med smak av pepparkaka och kardemumma: Bravo Vinter, Pepparkaksfil och Vaniljyoghurt Pepparkaka.
Unknown

Skogaholm lanserar Julruta med smak av pepparkaka

Skogaholm Julruta är ett mjukt portionsbröd på tillfälligt besök med en pepparkakssmak som ska ge extra mycket julkänsla.
julruta

Senaste nytt

Restauranger ska kunna informera om köttets ursprung

Den 1 mars 2025 blir det obligatoriskt för restauranger och andra storhushållsverksamheter att kunna informera gäster om ursprungsland för det kött som serveras.
ursprung

Gordon Circular ska utvecklas för offentlig sektor

Gordon har tillsammans med projektpartners beviljats 2 miljoner från Vinnova för att utveckla en cirkulär förpackningslösning för hemleveranser av livsmedel inom offentlig sektor.
gordon

DUG Foodtech får patent för sitt veganska köttalternativ

Svenska patent- och registreringsverket avser att godkänna DUG Foodtech AB:s patentansökan "Meat analogue".
tornberg

Skånemejerier signerar Klimatkontrakt Malmö

Skånemejerier har skrivit ett klimatkontrakt med Malmö stad som ska driva på den gröna omställningen och bidra till ett klimatneutralt Malmö år 2030.
DSC06052