Italienska Granarolo lanserar Gorgonzola i tre varianter: mild Gorgonzola Dolce, smakrik Gorgonzola Piccante och krämig Gorgonzola & Mascarpone.
Gorgonzola är en klassisk italiensk blåmögelost av komjölk, som både passar på ostbrickan och i olika maträtter, som pasta, pizza och risotto. Kort lagring ger en mild och len ost, medan längre lagring ger mer pikanta aromer och en fastare konsistens.
Nu lanserar Granaloro Gorgonzola i tre varianter:
Gorgonzola Dolce – originalet, mjuk, krämig och välbalanserad, lagrad i minst 50 dagar.
Gorgonzola Piccante –smakrik och intensiv, lagrad i minst 80 dagar.
Gorgonzola & Mascarpone – en len och krämig blandning av två italienska ostklassiker.
All Gorgonzola från Granarolo tillverkas i Italien av italiensk mjölk enligt landets osttradition. Granarolo är den största italienska mejerigruppen, som ägs av 700 italienska mjölkbönder.