BUBS Godis blir helt veganskt

PUBLICERAD: 11 maj 2023
UPPDATERAD: 17 maj
Foto: Pressbild

BUBS Godis lösgodisbit Sorbis har blivit gelatinfri. Det är den sista produkten i företagets sortiment som har innehållit gelatin och BUBS kan nu presentera hela sitt sortiment som veganskt.

BUBS Godis har sedan länge erbjudit veganskt godis utan konsistensgivaren gelatin, men hittills behövt använda begrepp som ”nästan helt veganskt” eller ”till största delen helt veganskt” om hela sortimentet. Anledningen är att godisbiten Sorbis, som enda produkt, har innehållit gelatin.

Nu har även Sorbisarna blivit gelatinfria. Enligt företaget har de har samma smak och utseendet som tidigare, endast en liten texturförändring i segheten skiljer den gelatinfria Sorbisen från den gamla.

– Att gå över till att erbjuda ett helt och hållet veganskt sortiment är en del av vårt strategiska hållbarhetsarbete som vi har valt att kalla ”Gott som gör gott”. Faktum är att efterfrågan på veganskt godis ökar stadigt och det känns helt rätt att BUBS som godisproducent gör den här justeringen och fortsätter på den inslagna vägen, säger Niclas Arnelin, affärsområdeschef på BUBS Godis.

Läs vidare

GB:s glassnyheter: Klassiker med ny twist

GB:s säsongsnyheter innehåller bl a nya varianter av Magnum och Daimstrut samt en återlansering av klassikern Cornetto.
GB_Daim_Strawberry_825ml_v1

Lithells lanserar ätfärdig Kycklingfärs med linser

Lithells ätfärdiga Kycklingfärs med linser består av 50 procent kycklingfärs och 25 procent gröna linser.
Lithells_OOH_T1_04_57322_5050Färsbiffar_m_Rotsaksrattatouille_PrivatSektor

CandyKing presenterar vårens nyheter

CandyKings lanserar nio nya godisbitar, tre av dem kan bara plockas hos CandyKing
Pressbild1_Liggande

Tre nya premiumjuicer från God Morgon

God Morgon lanserar tre nya premiumjuicer under konceptet ”Vår finaste pressning.
master_Juice_3

Senaste nytt

Framtidens livsmedelssystem stöttas med 10 miljoner

Lantmännens Forskningsstiftelse stöttar framtidens livsmedelssystem med 10 miljoner kronor.
annelie

GB:s glassnyheter: Klassiker med ny twist

GB:s säsongsnyheter innehåller bl a nya varianter av Magnum och Daimstrut samt en återlansering av klassikern Cornetto.
GB_Daim_Strawberry_825ml_v1

Norrmejerier lanserar produkter i hela Sverige

Norrmejerier gör flera av sina produkter tillgängliga i hela Sverige, till en början blir det ett utvalt sortiment av fil, yoghurt och ost.
NM_Rikslansering_2-serie_mockup

Lithells lanserar ätfärdig Kycklingfärs med linser

Lithells ätfärdiga Kycklingfärs med linser består av 50 procent kycklingfärs och 25 procent gröna linser.
Lithells_OOH_T1_04_57322_5050Färsbiffar_m_Rotsaksrattatouille_PrivatSektor