BUBS Godis blir helt veganskt

PUBLICERAD: 11 maj 2023
UPPDATERAD: 17 maj
Foto: Pressbild

BUBS Godis lösgodisbit Sorbis har blivit gelatinfri. Det är den sista produkten i företagets sortiment som har innehållit gelatin och BUBS kan nu presentera hela sitt sortiment som veganskt.

BUBS Godis har sedan länge erbjudit veganskt godis utan konsistensgivaren gelatin, men hittills behövt använda begrepp som ”nästan helt veganskt” eller ”till största delen helt veganskt” om hela sortimentet. Anledningen är att godisbiten Sorbis, som enda produkt, har innehållit gelatin.

Nu har även Sorbisarna blivit gelatinfria. Enligt företaget har de har samma smak och utseendet som tidigare, endast en liten texturförändring i segheten skiljer den gelatinfria Sorbisen från den gamla.

– Att gå över till att erbjuda ett helt och hållet veganskt sortiment är en del av vårt strategiska hållbarhetsarbete som vi har valt att kalla ”Gott som gör gott”. Faktum är att efterfrågan på veganskt godis ökar stadigt och det känns helt rätt att BUBS som godisproducent gör den här justeringen och fortsätter på den inslagna vägen, säger Niclas Arnelin, affärsområdeschef på BUBS Godis.

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Potatisen tar steget in i cafévärlden

DUG Foodtech lanserar världens första osötade potatisdryck för kaffe, DUG Unsweetened Barista.
DUG Collection
Potatisen tar steget in i cafévärlden

Världens första chokladfria "chokladcheesecake"

Urban Deli lanserar chokladcheesecake utan choklad, gjord på drav från ölbryggning.
Fakecake_Banner bock 1_4
Världens första chokladfria ”chokladcheesecake”

Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym

Barillas bronsvalsade premiumpasta, Al Bronzo, kommer i en ny, större förpackning med en lätt texturerad yta.
Al Bronzo Header Final.001
Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym