
BUBS Godis lösgodisbit Sorbis har blivit gelatinfri. Det är den sista produkten i företagets sortiment som har innehållit gelatin och BUBS kan nu presentera hela sitt sortiment som veganskt.
BUBS Godis har sedan länge erbjudit veganskt godis utan konsistensgivaren gelatin, men hittills behövt använda begrepp som ”nästan helt veganskt” eller ”till största delen helt veganskt” om hela sortimentet. Anledningen är att godisbiten Sorbis, som enda produkt, har innehållit gelatin.
Nu har även Sorbisarna blivit gelatinfria. Enligt företaget har de har samma smak och utseendet som tidigare, endast en liten texturförändring i segheten skiljer den gelatinfria Sorbisen från den gamla.
– Att gå över till att erbjuda ett helt och hållet veganskt sortiment är en del av vårt strategiska hållbarhetsarbete som vi har valt att kalla ”Gott som gör gott”. Faktum är att efterfrågan på veganskt godis ökar stadigt och det känns helt rätt att BUBS som godisproducent gör den här justeringen och fortsätter på den inslagna vägen, säger Niclas Arnelin, affärsområdeschef på BUBS Godis.