Pinchos börjar servera 3D-printat kött

PUBLICERAD: 24 april 2023
UPPDATERAD: 4 maj
Per Larsson, ansvarig för matutveckling på Pinchos, presenterar 3D-printat kött på Pinchos meny. Foto: Håkan Tiderman

Restaurangkedjan Pinchos, som serverar smårätter från världens alla kök, blir den första stora aktören i Sverige som erbjuder 3D-printat kött.

Pinchos erbjuder två nya rätter med det 3D-printade köttet, som också kallas för New Meat. Det är dels New Meat Ch**sy Burger, en hamburgare med en rökig dressing och smashed chili ch**se, dels en New Meat Steak Sandwich.

”Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda våra gäster ett hållbart alternativ som vi vet att de kommer att älska. Smaken och texturen i det 3D-printade köttet efterliknar traditionellt kött i väldigt hög grad och jag tror att många köttälskare kommer ha svårt att känna skillnaden när de provsmakar”, säger Per Larsson, matutvecklingsansvarig på Pinchos.

Det 3D-printade köttet tas fram i samarbete med foodtechbolaget Redefine Meat. Med hjälp av en 3D-printer skapas en struktur av protein, smak och fett av ingredienserna soja, vete, vegetabiliska oljor, kryddor och torkade grönsaker. Samma 3D-printade kött som Pinchos använder uppges den senaste tiden ha serverats på ett flertal välrenommerade restauranger runtom i världen

De nya rätterna lanserades den 21 april på Pinchos restauranger i Stockholm. Tillgången på råvaran är idag begränsad men Pinchos räknar med att kunna lansera i Göteborg en månad senare (preliminärt 20 maj) och i september i övriga städer där Pinchos finns.

Hamburgaren kommer vid lanseringen att kosta 55-60 kronor och Steak Sandwich 75-80 kronor, med reservation för prisjusteringar.

Läs vidare

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

Circle K testar ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
DSC_2106HR (4)

Spendrups ska börja återvinna kolsyra

Spendrups investerar 23 miljoner kronor i en anläggning för återvinning av kolsyra.
Bild på kolsyreanläggning till prm 230206

Senaste nytt

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

Circle K testar ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
DSC_2106HR (4)

Spendrups ska börja återvinna kolsyra

Spendrups investerar 23 miljoner kronor i en anläggning för återvinning av kolsyra.
Bild på kolsyreanläggning till prm 230206