Kronfågel lanserar praktisk förpackning för kycklingfiléer

PUBLICERAD: 19 april 2023
UPPDATERAD: 27 april
Foto: Pressbild

Kronfågels nya förpackningslösning ChickyPack gör att det går att tina upp och tillaga önskat antal styckfrysta kycklingfiléer åt gången.

Kronfågel ChickyPack innehåller fyra styckfrysta kycklingfiléer á cirka 150 gram per styck. Mellan varje filé finns en perforering, som gör att man kan riva av en eller flera åt gången. Förpackningen går lätt att öppna med en flik och varje kycklingfilé har ett förpacknings- och bäst före-datum.

– Vi arbetar ständigt för att underlätta matlagningen för våra konsumenter och våra förpackningar är en viktig del av det arbetet. Med ChickyPack kan du enkelt riva av antalet filéer som önskas och sedan lägga tillbaka resten i frysen utan att hållbarheten eller kvaliteten påverkas, säger Joacim Malmenborn, marknadschef på Kronfågel.

– Ofta kan det ju bli så att man hittar infrysta saker längst in i frysen som man glömt vad det är eller hur gamla de är vilket leder till att man lätt kastar dem och det blir kostsamt för såväl plånbok som planeten. Vi hoppas att ChickyPack kan bidra till minskat matsvinn

Läs vidare

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Finsk godisnyhet för alla choklad- och lakritsälskare

Nu lanserar Cloetta det finska chokladvarumärket Tuplas senste nyhet i Sverige: Tupla Double Layer Liquorice.
Tupla

Oddlygood lanserar iskaffe i två smaker

Havredrycken Oddlygood Ice Ice Coffee kommer i smakerna Original och Caramel.
IceIce

Danish Crown Sverige lanserar 50/50 Hybridfärs

Danish Crown Sverige ersätter hälften av nötköttet i sin nya hybridfärs med linser, palsternacka och morot.
hybridfärs

Senaste nytt

Svenskarna nyfikna på odlat kött

Över hälften av svenskarna är öppna för att prova odlat kött, enligt en ny rapport.
CC-BY New Age Meats

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Ljusare läge för svensk livsmedelsproduktion

Under årets första kvartal bröt svensk livsmedelsindustri en 18 månader lång period av minskande försäljning och lönsamhet.
carl_eckerdal_1_web

Missvisande rapportering om glasspriser

Flera medier rapporterar om ökade glasspriser, men priset på glass har inte ökat mer än vad den genomsnittliga livsmedelskassen har gjort.
10754 Ice Dream SaltKaramell